Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

DutchSpace

>>Donateur<<
 • Aantal bijdragen

  406
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Alles door DutchSpace geplaatst

 1. DutchSpace

  330i remmen upgrade op Z3 Coupe 2.8

  330i remmen upgrade op Z3 Coupe 2.8 Ola, heb een compleet setje voorremmen kunnen bemachtigen van een E46 330i om als upgrade te plaatsen. Is eigenlijk onnozel want enige reden is dat met de 18" styling 32 velgen, de normale schijven zo klein lijken. Ik weet dat het plug and play vervangen is maar wilde toch wel even vragen hier; Zijn er anderen die dit ook gedaan hebben? Wat zijn de ervaringen? Wat doe je met de achterremmen? (die zijn redelijk uniek lijkt het) Dat het niet veel uit zal maken, snap ik dus wel maar daar gaat het me niet om. het is een van de weinige cosmetische ingrepen die ik nu in mijn hoofd heb geplaatst als must-have...
 2. DutchSpace

  Stuur, sleepring en RAW

 3. DutchSpace

  Motor start niet

  Weet je zeker dat het je EWS is? Hij zit achter je handschoenenkastje.
 4. INPA met ADS ziet het instrument cluster niet Ik heb een werkende INPA installatie via een echte seriele poort en echte ADS kabel (EBay: "Tiny ADS Interface with diagnostic connector for BMW - INPA/DIS/EDIABAS"). Daarmee kan ik alle modules uit de Z aflezen maar alleen het instrument cluster (kombi) niet. Weet iemand waarom dat is? heb wel gezocht maar kan hier geen antwoord op vinden. Op andere fora kom ik ook wel het signalement van dit verschijnsel tegen maar geen verklaring.
 5. DutchSpace

  multifunctioneel stuur in Z3 qoupe

  Weet iemand of een Coupe 2.8 (met alle opties behalve rokers-kantel-dak en zijairbags) de juiste voorbereidingen heeft voor dit stuur? http://link.marktplaats.nl/420093948 en is er een BMW radio voor de Z3 die de bediening van dit stuur pikt?
 6. DutchSpace

  multifunctioneel stuur in Z3 qoupe

  mocht iemand hier ooit nog terecht komen; Ik heb dit opgelost :-)
 7. DutchSpace

  QP-How2: Vervangen Heckklappeabdichtungsgummi

  Het was inderdaad een K-klus...@MadMarky
 8. DutchSpace

  uitlezen fout codes

  Die "potjes" tussen het remvloeistofreservoir en de zekeringenkast moet je zeker niet opendraaien. Al helemaal niet met de accu nog aangesloten; je kan nu allerlei ongein gekregen hebben omdat diverse modules mogelijk losgekoppeld zijn geweest met stroom op het systeem. Dat zijn een soort slagader verbindingen van de electra; die hebben niks te maken met de OBD poort. Je zal gemerkt hebben dat de OBD poort een stuk makkelijker open ging (omdat ie daar ook voor gemaakt is)
 9. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  Bestelling van die stekker loopt nog via eBay.
 10. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  EWS general reset issue (ISN) Ahum... ben ik weer eens.... Gisteren heb ik eindelijk succesvol een (E46) cruisecontrol module in de Coupe ingebouwd waardoor ik eindelijk de volledige stuurbediening op het Mstuur kon gebruiken. Heel blij natuurlijk. Testrit gemaakt en helemaal super!!! Echter, vandaag bij het knutselen om de testopstelling definitief te maken, heb ik vermoedelijk even ergens kortsluiting gemaakt. Nu heeft de EWS een "General Reset" gehad en weigert hij de ECU te accepteren; resultaat: hij start niet meer. Brandstofpomp zoemt wel bij contact II, maar geen startmotor bij doordraaien sleutel. Heeft iemand hier de juiste INPA of DIS om EWS en ECU weer te pairen misschien? In mijn INPA kan ik (zo lijkt het) wel de ISN (individual serial number) aanpassen in de EWS maar het blijkt dat dat niks uitmaakt.
 11. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  G°d f#cking d@mn/t !!! TOCH een zekeringetje... Nummer 28... Had de verkeerde gecheckt.... Zit je dan met je uitleesapparatuur.... Hij doet het dus weer. En ja, ook de cruisecontrol doet het gewoon . Klein voordeel; ben nu aan nog meer kleine klusjes begonnen die waren blijven liggen!
 12. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  Dankje @Jan-Willem, Ik heb inderdaad een USB kabel. Ik ga terstond een echte fixen want mijn Dell laptop heeft wel een echte seriële poort. Alle zekeringen ok idd. Balen ja, maar ik heb vertrouwen dat ik dit varkentje wel gewassen krijg; die stuurbediening CC is gewoon te leuk!
 13. DutchSpace

  Ingebouwde mistlampen wanneer branden

  dat denk ik ook; kijk eens in de VIN decoder of je deze hebt; 314 Heated Windscreen Washer Nozzles Frontscheibenwaschduesen Beheizt.
 14. DutchSpace

  Motor houdt iets in tot 2000 tpm

  ik heb bij wijze van experiment zo'n Chinese LMM gekocht voor een paar tientjes. bottomline; Gaan we dus niet meer doen. De motor leek wel ok te lopen maar er hangt meer van af. Het opvallende was dat met de Chinese LMM, de automaat opeens heel hakkerig schakelde. Dat was weer weg als ik de originele LMM terug plaatste. Ik had al eens gemerkt dat dat de computer van de automaat een foutmelding geeft als de je LMM-stekker loslaat (per ongeluk na een klusje). Er is een link tussen de ECU (waar het signaal van de LMM rechtstreeks naartoe gaat) en de EGS compu van de automaat. Die "praten" met elkaar (wat ook wel logisch is en wat goed zichtbaar is in de electrical troubleshooting guides) Er gaat blijkbaar iets mis in die communicatie als ik de chinese LMM er in hang. Ik denk dat de kwaliteit toch anders is... althans niet zo heel constant. Als je een merk unit koopt, dan koop je ook een soort garantie dat de werking gecontroleerd en gegarandeerd is.
 15. DutchSpace

  Compressie waarden

  Compressie waarden In aanloop van een nog te plannen tuningsessie, heb ik net de compressie van mijn M52 blok gemeten. Lijken me erg hoge waardes. Volgens BMW zou dit blok 1:10,5 horen te hebben... Weet iemand hoe dat zit? Ik weet dat mijn motor lekker loopt maar met dit soort waardes zou ik haast diesel kunnen tanken :-)
 16. DutchSpace

  Compressie waarden

  denk dat het metertje niet te lijden heeft gehad van dat kapotte glas; de meter ging bij reset heel netjes terug op 0. Hij liep ook duidelijk in een pompende beweging op bij het "starten" van de motor. Ik ben dan toch nog wel benieuwd; wat zijn een beetje normale waarden die je hier wel zou moeten aflezen?
 17. DutchSpace

  Motor houdt iets in tot 2000 tpm

  @Mark1bn7; Dat merk in de foto van de LMM die jij postte, heb ik voorbij zien komen op AliExpress. Is dat wat?
 18. DutchSpace

  Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Pats! Straight from Denmark is de module (eindcijfers 474) binnengekomen en it works like a charm! (En ik zag dat een extra draadje was aangelegd op de connector wat waarschijnlijk die koplampsproeiers op commando kan afvuren!)
 19. DutchSpace

  Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Bovendien... Heb de module gevonden en besteld dus binnenkort ook programmeerbare interval :-)
 20. DutchSpace

  Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Ok, Oud topic maar dit is te leuk om voor mezelf te houden; Mijn koplampsproeiers deden nooit wat in het boekje stond (elke 5de keer ruit sproeien is 1 keer koplamp sproeiers aan). Vond dat maar raar. Gisteren eens gecheckt en inderdaad, volgens mijn optie lijst heb ik die dingen helemaal niet. Echter... Ze zitten er dus wel en de pomp doet het ook (ooit eens 12 volt direct op gezet). Nu blijkt dat ik idd de module heb die dit niet ondersteund en dus ook de interval niet kan programmeren. Maar nu komt ie; als ik ruitenwisserpookje achter het stuur indruk (net zoals de boordcomputer functie aan de andere kant) dan gaan de koplampsproeiers gewoon lekker sproeien!!! Heb die auto nu bijna 7 jaar en dit wist ik niet en was me nog nooit opgevallen. Is dat normaal? Zie er niks over terug in de handleiding of hier op het forum.
 21. DutchSpace

  Waarom je kenteken verbergen?

  Bij mij is die "bak" ook voorzien van Boston Grün 275 en heb van die lekkere opzetletters. Niks mis mee. Nou ja... op dat deukje van een trekhaak na dan...
 22. DutchSpace

  Ingebouwde mistlampen wanneer branden

  Sjonnie alert; stel dat je iemand ziet rijden met alleen stadslicht en mistlampen aan; denk je dan "wat een toffee peer moet dat zijn" "zou hij vergeten zijn om ze uit te zetten?" "ow, die tegenligger komt zeker net uit de dichte mist; ik zet ze ook maar alvast aan" Waarom doet ie dat nou; hij ziet ze zelf niet eens branden. zo lijkt die lager op een afstand (goedkoper dan een verlaging set aanschaffen) opzij opzij opzij....ik kom eraan vul verder maar in.... PS: erg populair bij Opel Zafiras ook... PS1; je kijkt dan ook de hele tijd tegen een lampje aan onder je tellers; annoying.
 23. DutchSpace

  Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Ola, Sinds ik mijn M50 inlaatspruitstuk heb geïnstalleerd op mijn M52 blok, heb ik al een beetje lopen klooien met RomRaider maar heb nu toch maar besloten om een echte tuning te doen. Dat wil zeggen; hij gaat de rollerbank op en wordt dan een halve dag helemaal onder handen genomen door een programmeur. Heb een aanbieding gekregen om dit voor 550,- te laten doen en dat lijkt me wel wat want is ook nog eens om de hoek. (Beek Auto Racing B.V.) Zeker gezien een 'blinde' software upgrade ook al gauw 200,- kost. Dan heb ik liever meteen een goeie feedback-sessie met voor-na performance curves erbij. Mooiste is dat mijn blok er nog steeds heel origineel uit ziet want ik heb ook de afdekkap van een M50 erbij (als je niet herkent dat er uberhaupt al een M50 inlaatspruitstuk op zit….) Nu vroeg ik me af, what comes to mind als je dit hoort? Ik weet zo zelf nog wel een paar dingen maar ben eigenlijk op zoek naar de belangrijkste volgende bottleneck als je de M50 conversie gedaan hebt. Spaghetti-Uitlaatspruitstuk erop doen? Ik had het tussenstuk van spruitstuk naar einddemper al eens vervangen en zat te denken om er daar gewoon 2 van naast elkaar te knutselen voor nog meer free flow (dus met 1 Kat per 3 cilinders. Dikkere injectoren? (las laatste dat dat eigenlijk niks doet in vergelijking met de originele). Zo ja, welke? PIMGMX heeft dikkere (gele) en is er blij mee maar wist niet precies welk Boschonderdeelnummer. Iemand nog een S52 inlaatnokkenas liggen toevallig??? Als me dat lukt, dan gaat er ook een USA S52 afdekkap op want dan kom je al makkelijk in de buurt dan de 240 Pk van die laffe USA-M . Die is met iets meer boring en slag wel 3.2L maar heeft gek genoeg dan weer wel gewoon de geknepen inlaat van de M52. Raar ding. Is er nog iets te behalen met bougies? Ik wil sowieso geen sportluchtfilter; schijnt als een stofzuiger te klinken en originele look is meteen weg. Radiator fan eraf misschien? Ik geloof dat het koelsysteem al redelijk oversized is en ik heb airco dus heb sowieso nog een elektrische fan J What else? Trouwens, als iemand anders dit ook wil, kunnen we misschien wel een korting bedingen. Interesse? Ik zag dat men op het forum een paar jaar geleden al wel een groepssessie wilde organiseren maar die viel af bij gebrek aan interesse. Gr, DutchSpace
 24. DutchSpace

  Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Zooo.... 30 bhp......!!! "Rip out that fan and go electric!" Heerlijk volk die Amerikanen :-) Bedankt voor deze leuke link !!!
 25. DutchSpace

  Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Dacht dat dat verschil te maken had met of je een TU motor hebt of niet. Bij mijn e46 touring (M52B28TU) zitten de Kats aan het uitlaatspruitstuk en bij de Z (M52B28) inderdaad in zijn eentje halverwege het uitlaat tussenstuk onder de auto. Z-tjes zijn voor zover ik weet met beide varianten verkrijgbaar geweest. De 2.8 Z3 heeft een korte tijd ook nog de M52B28TU gekregen vanaf 1999 voordat in 2000 de M54B30 kwam en de 2.8 verving. Correct me if I am wrong dear Internet(!)
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden