Spring naar bijdragen
  DONEREN VIA PAYPAL

DutchSpace

Member
 • Aantal bijdragen

  375
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  10

Alles door DutchSpace geplaatst

 1. Ingebouwde mistlampen wanneer branden

  dat denk ik ook; kijk eens in de VIN decoder of je deze hebt; 314 Heated Windscreen Washer Nozzles Frontscheibenwaschduesen Beheizt.
 2. Motor houdt iets in tot 2000 tpm

  ik heb bij wijze van experiment zo'n Chinese LMM gekocht voor een paar tientjes. bottomline; Gaan we dus niet meer doen. De motor leek wel ok te lopen maar er hangt meer van af. Het opvallende was dat met de Chinese LMM, de automaat opeens heel hakkerig schakelde. Dat was weer weg als ik de originele LMM terug plaatste. Ik had al eens gemerkt dat dat de computer van de automaat een foutmelding geeft als de je LMM-stekker loslaat (per ongeluk na een klusje). Er is een link tussen de ECU (waar het signaal van de LMM rechtstreeks naartoe gaat) en de EGS compu van de automaat. Die "praten" met elkaar (wat ook wel logisch is en wat goed zichtbaar is in de electrical troubleshooting guides) Er gaat blijkbaar iets mis in die communicatie als ik de chinese LMM er in hang. Ik denk dat de kwaliteit toch anders is... althans niet zo heel constant. Als je een merk unit koopt, dan koop je ook een soort garantie dat de werking gecontroleerd en gegarandeerd is.
 3. Compressie waarden

  Compressie waarden In aanloop van een nog te plannen tuningsessie, heb ik net de compressie van mijn M52 blok gemeten. Lijken me erg hoge waardes. Volgens BMW zou dit blok 1:10,5 horen te hebben... Weet iemand hoe dat zit? Ik weet dat mijn motor lekker loopt maar met dit soort waardes zou ik haast diesel kunnen tanken :-)
 4. Compressie waarden

  denk dat het metertje niet te lijden heeft gehad van dat kapotte glas; de meter ging bij reset heel netjes terug op 0. Hij liep ook duidelijk in een pompende beweging op bij het "starten" van de motor. Ik ben dan toch nog wel benieuwd; wat zijn een beetje normale waarden die je hier wel zou moeten aflezen?
 5. Motor houdt iets in tot 2000 tpm

  @Mark1bn7; Dat merk in de foto van de LMM die jij postte, heb ik voorbij zien komen op AliExpress. Is dat wat?
 6. Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Pats! Straight from Denmark is de module (eindcijfers 474) binnengekomen en it works like a charm! (En ik zag dat een extra draadje was aangelegd op de connector wat waarschijnlijk die koplampsproeiers op commando kan afvuren!)
 7. Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Bovendien... Heb de module gevonden en besteld dus binnenkort ook programmeerbare interval :-)
 8. Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Ok, Oud topic maar dit is te leuk om voor mezelf te houden; Mijn koplampsproeiers deden nooit wat in het boekje stond (elke 5de keer ruit sproeien is 1 keer koplamp sproeiers aan). Vond dat maar raar. Gisteren eens gecheckt en inderdaad, volgens mijn optie lijst heb ik die dingen helemaal niet. Echter... Ze zitten er dus wel en de pomp doet het ook (ooit eens 12 volt direct op gezet). Nu blijkt dat ik idd de module heb die dit niet ondersteund en dus ook de interval niet kan programmeren. Maar nu komt ie; als ik ruitenwisserpookje achter het stuur indruk (net zoals de boordcomputer functie aan de andere kant) dan gaan de koplampsproeiers gewoon lekker sproeien!!! Heb die auto nu bijna 7 jaar en dit wist ik niet en was me nog nooit opgevallen. Is dat normaal? Zie er niks over terug in de handleiding of hier op het forum.
 9. Waarom je kenteken verbergen?

  Bij mij is die "bak" ook voorzien van Boston Grün 275 en heb van die lekkere opzetletters. Niks mis mee. Nou ja... op dat deukje van een trekhaak na dan...
 10. Ingebouwde mistlampen wanneer branden

  Sjonnie alert; stel dat je iemand ziet rijden met alleen stadslicht en mistlampen aan; denk je dan "wat een toffee peer moet dat zijn" "zou hij vergeten zijn om ze uit te zetten?" "ow, die tegenligger komt zeker net uit de dichte mist; ik zet ze ook maar alvast aan" Waarom doet ie dat nou; hij ziet ze zelf niet eens branden. zo lijkt die lager op een afstand (goedkoper dan een verlaging set aanschaffen) opzij opzij opzij....ik kom eraan vul verder maar in.... PS: erg populair bij Opel Zafiras ook... PS1; je kijkt dan ook de hele tijd tegen een lampje aan onder je tellers; annoying.
 11. Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Ola, Sinds ik mijn M50 inlaatspruitstuk heb geïnstalleerd op mijn M52 blok, heb ik al een beetje lopen klooien met RomRaider maar heb nu toch maar besloten om een echte tuning te doen. Dat wil zeggen; hij gaat de rollerbank op en wordt dan een halve dag helemaal onder handen genomen door een programmeur. Heb een aanbieding gekregen om dit voor 550,- te laten doen en dat lijkt me wel wat want is ook nog eens om de hoek. (Beek Auto Racing B.V.) Zeker gezien een 'blinde' software upgrade ook al gauw 200,- kost. Dan heb ik liever meteen een goeie feedback-sessie met voor-na performance curves erbij. Mooiste is dat mijn blok er nog steeds heel origineel uit ziet want ik heb ook de afdekkap van een M50 erbij (als je niet herkent dat er uberhaupt al een M50 inlaatspruitstuk op zit….) Nu vroeg ik me af, what comes to mind als je dit hoort? Ik weet zo zelf nog wel een paar dingen maar ben eigenlijk op zoek naar de belangrijkste volgende bottleneck als je de M50 conversie gedaan hebt. Spaghetti-Uitlaatspruitstuk erop doen? Ik had het tussenstuk van spruitstuk naar einddemper al eens vervangen en zat te denken om er daar gewoon 2 van naast elkaar te knutselen voor nog meer free flow (dus met 1 Kat per 3 cilinders. Dikkere injectoren? (las laatste dat dat eigenlijk niks doet in vergelijking met de originele). Zo ja, welke? PIMGMX heeft dikkere (gele) en is er blij mee maar wist niet precies welk Boschonderdeelnummer. Iemand nog een S52 inlaatnokkenas liggen toevallig??? Als me dat lukt, dan gaat er ook een USA S52 afdekkap op want dan kom je al makkelijk in de buurt dan de 240 Pk van die laffe USA-M . Die is met iets meer boring en slag wel 3.2L maar heeft gek genoeg dan weer wel gewoon de geknepen inlaat van de M52. Raar ding. Is er nog iets te behalen met bougies? Ik wil sowieso geen sportluchtfilter; schijnt als een stofzuiger te klinken en originele look is meteen weg. Radiator fan eraf misschien? Ik geloof dat het koelsysteem al redelijk oversized is en ik heb airco dus heb sowieso nog een elektrische fan J What else? Trouwens, als iemand anders dit ook wil, kunnen we misschien wel een korting bedingen. Interesse? Ik zag dat men op het forum een paar jaar geleden al wel een groepssessie wilde organiseren maar die viel af bij gebrek aan interesse. Gr, DutchSpace
 12. Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Zooo.... 30 bhp......!!! "Rip out that fan and go electric!" Heerlijk volk die Amerikanen :-) Bedankt voor deze leuke link !!!
 13. Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Dacht dat dat verschil te maken had met of je een TU motor hebt of niet. Bij mijn e46 touring (M52B28TU) zitten de Kats aan het uitlaatspruitstuk en bij de Z (M52B28) inderdaad in zijn eentje halverwege het uitlaat tussenstuk onder de auto. Z-tjes zijn voor zover ik weet met beide varianten verkrijgbaar geweest. De 2.8 Z3 heeft een korte tijd ook nog de M52B28TU gekregen vanaf 1999 voordat in 2000 de M54B30 kwam en de 2.8 verving. Correct me if I am wrong dear Internet(!)
 14. Onbekend onderdeel achter de voorbumper; wie weet wat het is?

  En ja, dat kreng wil inderdaad niet graag op zijn plek blijven
 15. Speling Z3 stoelen

  Done!!! Is met een echt dak nog verrekte lastig om die zware krengen er uit te tillen!! Had wel een handige "werkbank" erbij :-)
 16. Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  op zich ben ik wel redelijk handig durf ik te zeggen, maar RVS lassen doe ik voorlopig nog liever niet zelf. Er ligt een beschrijving van mijn issue (beetje zoals zoals hierboven) bij een vriend van een collega in de buurt. Als dat niks wordt, houd ik Borculo in gedachte. Thanks again!
 17. Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  jouw bijdrage is erg verhelderend tot nu toe Jan-Willem! kort gezegd, toen ik er achter kwam dat mijn M52 blok eigenlijk een geknepen motor is, MOEST ik dat fixen want dat vond ik wel ZOOO ungehört!. Daarbij; de vorige eigenaar had al een vreemde custom uitlaat laten monteren met 4 pijpen en twee dike einddempers. Dat wil ik wel in stand houden maar ook een beetje beter maken en dus volledig dubbel uitvoeren en zonder uitlaatspruitstuk bottleneck. Voorts wil ik dan met die combi een optimale ECU mapping hebben. Meer hoef ik eigenlijk niet maar als er zaken zijn die weinig afdoen aan de orginele look en feel, dan zijn die ook nog welkom als die ook nog wat nuttigs toevoegen. Om je een idee te geven; ik hoef bijvoorbeeld helemaal geen sprintjes van 0-100, maar ik vind het helemaal het einde om bijvoorbeeld van 50 naar 160 o.i.d. door te trekken. Ik ga ze ook vragen om alles onder de 2500RPM een beetje rustig te houden (dus geen WOT maar gewoon closed loop 14.7 AtF) zodat ik ook relaxt kan cruisen. Een halve kick-down maakt meestal al dat de RPM's naar >3000 gaan en daar wil ik dat hij echt gaat blazen :-)
 18. Z3 coupé

  indeed!
 19. Z3 coupé

  OOK als investering of ALS investering. dat is je belangrijkste vraag. een college van mij heeft onlangs een M54 M Coupe gekocht en die staat in een tent in een garage met continue luchtcirculatie en filter. Paar keer per jaar start hij de motor. Dat is een investering. Sowieso moet je er dan een kopen met achterlijk lage KM stand en perfecte originele lak, bekleding en BMW onderhoudshistorie. Dan ben je nu ook al makkelijk >20k€ kwijt. Of wil je er ook in rijden? Koop dan een "willekeurige" (wel Coupe inderdaad, de kappersbak is sowieso niet zo boeiend als investment want te veel van gemaakt tenzij het een M is natuurlijk) waarbij de km-stand en prijs niet een verdachte verhouding hebben en geniet!
 20. Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Nog iets leuks gevonden. Mooie info met plaatjes over de verschillende Mxx blokken; ik ga de injectoren dus echt even laten wat ze zijn want bij het aantal pk waarbij die nuttig worden, kan ik ook beter mijn max 270Nm automaat dumpen.... Wel de uitlaat nog wat extra ruimte geven met een zeker uitlaat spruitstuk van een zeker forumlid ;-) All About The M50_M52_M54.pdf
 21. Rollerbank en echte tuning; waar aan te denken?

  Lekker PIM! dit soort summaries kunnen we niet genoeg van hebben op de interwebs!
 22. Kachel temperatuur steeds verschillend

  denk ook te weinig vloeistof; warm laten lopen met de dop van het reservoir er af en de ontluchtingschroef losjes. Dan gaat alle lucht uit je systeem. Bijvullen tot de streep "hot" met lopende motor als het geklots is afgelopen. (ook ontluchtingschroef weer vast!)
 23. Z3 wide body 2.8 met nog een maagdelijke kilometerstand

  paar puntjes die ik kan verzinnen; als het kan, zou ik hem ook een keer echt koud starten. Een koude 2.8singlevanos die stil gestaan heeft, start METEEN! ("ziezievroem" of zelf alleen "zie-vroem!") en gaat dan een paar seconden wat hoger in de toeren en zakt dan naar een heel nette ~750-800RPM waar die snaarstrak op blijft staan (tenzij je een M50 inlaatspruitstuk hebt geinstalleerd maar de chip nog niet hebt ge-update :-) De prut onder de oliedop-check kan je het best doen als je een kort stukje gereden hebt. De mayonaise die daaronder kan verschijnen, verdwijnt namelijk ook als er als laatste wel een paar lange stukken mee gereden zijn. Hij komt echter ook terug na 1 kort ritje. en je weet niet of de dop is schoongemaakt. Check ook de ontluchtingspijp (zwarte pijp vooraan het motorblok; direct achter de radiator-fan). deze kan je eenvoudig inknijpen en lostrekken. Als je daarin veel zwarte troep aantreft, is het rommel. Ook een keer hard remmen bij >80km/h. Je mag geen enkele trilling voelen en hij mag niet wegtrekken; bij trilling, kunnen je schijven krom of vies zijn, maar kan ook je stuurhuis (€€€) stuk zijn. Kijk of de multiriemen netjes zijn of verweerd; geen ramp als ze springen maar wel vervelend want volgens Murphy gebeurd dat natuurlijk waar het echt niet goed uit komt. Preventief vervangen kan geen kwaad en is billig. rij eens over de witte strepen aan de rand van de weg; als je daarbij speling in je stuur voelt, dan zijn de draagarmrubbers op (is duur en APK afkeur) Kijk voor je start of de nodige lampjes wel oplichten; een defect ABS of Airbag system is het meest eenvoudig te verhullen door de lampjes te verwijderen (Carsoft uitlees unit geeft daar ook een waarschuwing voor kwam ik ooit achter) binnen 2 km rijden met koude motor, moet je temperatuur meter in het midden staan; zo niet, dan is de thermosstaat gaar. Dat is op zich niet erg en eenvoudig te fixen maar je weet niet hoe lang daarmee gereden is. Een motor die te langzaam opwarmt, slijt veel harder. (PS; olie warmt veel langzamer op dus nooit vlammen binnen de eerste 5-10 minute rijden) De zwarte bekleding onder de motorkap moet zwart en schoon zijn; grote vale vlekken is een teken dat de motor ook iets kwijt is geraakt vóór het einde van de uitlaat en dat is nooit goed. Een auto die niet aan het strand heeft gestaan, heeft geen roestige dynamo of motorsteunen. Als daar witte roest op zit, kan je er donder op zeggen dat de auto het verder ook hard te verduren heeft gehad. Kijk of de kieren langs de rand van de motorkap niet te veel varieren; dat kan op schade duiden. Zelfde voor de achterbumper Veel speling in versnellingspook als die in de versnelling staat? Dan heeft johnny met zijn hand op de pook gereden. Niet goed. Specifieke cabrio dingen kan ik verder weinig over zeggen.
 24. BMW expert check up

  Ik wil ook wel een keer de computer aan je auto hangen. Dat geeft al beetje inzicht in wat je auto heeft meegemaakt. Makkelijk zat, in dezelfde stad ;-) Stuur maar een pm als je dat wilt.
 25. BMW expert check up

  Welkom stadsgenoot!
×