Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

DutchSpace

>>Donateur<<
 • Aantal bijdragen

  393
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

Waardering in de gemeenschap

44 Uitstekend

Over DutchSpace

 • Rang
  2.2 member
 • Verjaardag 05-10-1979

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z3 Coupe 2.8 AUT & E46 328i Touring
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Delft

Recente profielbezoeken

866 profielweergaven
 1. DutchSpace

  uitlezen fout codes

  Die "potjes" tussen het remvloeistofreservoir en de zekeringenkast moet je zeker niet opendraaien. Al helemaal niet met de accu nog aangesloten; je kan nu allerlei ongein gekregen hebben omdat diverse modules mogelijk losgekoppeld zijn geweest met stroom op het systeem. Dat zijn een soort slagader verbindingen van de electra; die hebben niks te maken met de OBD poort. Je zal gemerkt hebben dat de OBD poort een stuk makkelijker open ging (omdat ie daar ook voor gemaakt is)
 2. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  Bestelling van die stekker loopt nog via eBay.
 3. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  G°d f#cking d@mn/t !!! TOCH een zekeringetje... Nummer 28... Had de verkeerde gecheckt.... Zit je dan met je uitleesapparatuur.... Hij doet het dus weer. En ja, ook de cruisecontrol doet het gewoon . Klein voordeel; ben nu aan nog meer kleine klusjes begonnen die waren blijven liggen!
 4. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  Dankje @Jan-Willem, Ik heb inderdaad een USB kabel. Ik ga terstond een echte fixen want mijn Dell laptop heeft wel een echte seriële poort. Alle zekeringen ok idd. Balen ja, maar ik heb vertrouwen dat ik dit varkentje wel gewassen krijg; die stuurbediening CC is gewoon te leuk!
 5. DutchSpace

  EWS general reset issue (ISN)

  EWS general reset issue (ISN) Ahum... ben ik weer eens.... Gisteren heb ik eindelijk succesvol een (E46) cruisecontrol module in de Coupe ingebouwd waardoor ik eindelijk de volledige stuurbediening op het Mstuur kon gebruiken. Heel blij natuurlijk. Testrit gemaakt en helemaal super!!! Echter, vandaag bij het knutselen om de testopstelling definitief te maken, heb ik vermoedelijk even ergens kortsluiting gemaakt. Nu heeft de EWS een "General Reset" gehad en weigert hij de ECU te accepteren; resultaat: hij start niet meer. Brandstofpomp zoemt wel bij contact II, maar geen startmotor bij doordraaien sleutel. Heeft iemand hier de juiste INPA of DIS om EWS en ECU weer te pairen misschien? In mijn INPA kan ik (zo lijkt het) wel de ISN (individual serial number) aanpassen in de EWS maar het blijkt dat dat niks uitmaakt.
 6. DutchSpace

  Ingebouwde mistlampen wanneer branden

  dat denk ik ook; kijk eens in de VIN decoder of je deze hebt; 314 Heated Windscreen Washer Nozzles Frontscheibenwaschduesen Beheizt.
 7. DutchSpace

  Motor houdt iets in tot 2000 tpm

  ik heb bij wijze van experiment zo'n Chinese LMM gekocht voor een paar tientjes. bottomline; Gaan we dus niet meer doen. De motor leek wel ok te lopen maar er hangt meer van af. Het opvallende was dat met de Chinese LMM, de automaat opeens heel hakkerig schakelde. Dat was weer weg als ik de originele LMM terug plaatste. Ik had al eens gemerkt dat dat de computer van de automaat een foutmelding geeft als de je LMM-stekker loslaat (per ongeluk na een klusje). Er is een link tussen de ECU (waar het signaal van de LMM rechtstreeks naartoe gaat) en de EGS compu van de automaat. Die "praten" met elkaar (wat ook wel logisch is en wat goed zichtbaar is in de electrical troubleshooting guides) Er gaat blijkbaar iets mis in die communicatie als ik de chinese LMM er in hang. Ik denk dat de kwaliteit toch anders is... althans niet zo heel constant. Als je een merk unit koopt, dan koop je ook een soort garantie dat de werking gecontroleerd en gegarandeerd is.
 8. DutchSpace

  Compressie waarden

  denk dat het metertje niet te lijden heeft gehad van dat kapotte glas; de meter ging bij reset heel netjes terug op 0. Hij liep ook duidelijk in een pompende beweging op bij het "starten" van de motor. Ik ben dan toch nog wel benieuwd; wat zijn een beetje normale waarden die je hier wel zou moeten aflezen?
 9. DutchSpace

  Compressie waarden

  Compressie waarden In aanloop van een nog te plannen tuningsessie, heb ik net de compressie van mijn M52 blok gemeten. Lijken me erg hoge waardes. Volgens BMW zou dit blok 1:10,5 horen te hebben... Weet iemand hoe dat zit? Ik weet dat mijn motor lekker loopt maar met dit soort waardes zou ik haast diesel kunnen tanken :-)
 10. DutchSpace

  Motor houdt iets in tot 2000 tpm

  @Mark1bn7; Dat merk in de foto van de LMM die jij postte, heb ik voorbij zien komen op AliExpress. Is dat wat?
 11. DutchSpace

  Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Pats! Straight from Denmark is de module (eindcijfers 474) binnengekomen en it works like a charm! (En ik zag dat een extra draadje was aangelegd op de connector wat waarschijnlijk die koplampsproeiers op commando kan afvuren!)
 12. DutchSpace

  Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Bovendien... Heb de module gevonden en besteld dus binnenkort ook programmeerbare interval :-)
 13. DutchSpace

  Ruitenwisser interval programeerbaar.

  Ok, Oud topic maar dit is te leuk om voor mezelf te houden; Mijn koplampsproeiers deden nooit wat in het boekje stond (elke 5de keer ruit sproeien is 1 keer koplamp sproeiers aan). Vond dat maar raar. Gisteren eens gecheckt en inderdaad, volgens mijn optie lijst heb ik die dingen helemaal niet. Echter... Ze zitten er dus wel en de pomp doet het ook (ooit eens 12 volt direct op gezet). Nu blijkt dat ik idd de module heb die dit niet ondersteund en dus ook de interval niet kan programmeren. Maar nu komt ie; als ik ruitenwisserpookje achter het stuur indruk (net zoals de boordcomputer functie aan de andere kant) dan gaan de koplampsproeiers gewoon lekker sproeien!!! Heb die auto nu bijna 7 jaar en dit wist ik niet en was me nog nooit opgevallen. Is dat normaal? Zie er niks over terug in de handleiding of hier op het forum.
 14. DutchSpace

  Waarom je kenteken verbergen?

  Bij mij is die "bak" ook voorzien van Boston Grün 275 en heb van die lekkere opzetletters. Niks mis mee. Nou ja... op dat deukje van een trekhaak na dan...
 15. DutchSpace

  Ingebouwde mistlampen wanneer branden

  Sjonnie alert; stel dat je iemand ziet rijden met alleen stadslicht en mistlampen aan; denk je dan "wat een toffee peer moet dat zijn" "zou hij vergeten zijn om ze uit te zetten?" "ow, die tegenligger komt zeker net uit de dichte mist; ik zet ze ook maar alvast aan" Waarom doet ie dat nou; hij ziet ze zelf niet eens branden. zo lijkt die lager op een afstand (goedkoper dan een verlaging set aanschaffen) opzij opzij opzij....ik kom eraan vul verder maar in.... PS: erg populair bij Opel Zafiras ook... PS1; je kijkt dan ook de hele tijd tegen een lampje aan onder je tellers; annoying.
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden