Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

2.5si

Administrator
 • Aantal bijdragen

  8822
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  34

Waardering in de gemeenschap

99 Uitstekend

Over 2.5si

 • Rang
  Inspector Holmes
 • Verjaardag 12-06-1978

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  VFL Z4 3.0i met heel veel mods / E91 M-Sport met bromfietsmotor / V70 D5
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Op de boerderie

Recente profielbezoeken

4601 profielweergaven
 1. Toch ook leuk; DAF museum. Ook nog veel rally en leger voertuigen. Ik miste alleen de TurboTwin I (de II stond er wel, maar die oogt natuurlijk alweer minder speciaal ...)
 2. 2.5si

  POLL Nieuwjaarsreceptie 2019

  Woohoo!
 3. 2.5si

  hardtop stellen

  Welkom Frank. Wij als admins gaan even achter de pdfs aan; er lijken er meer te missen op het moment. Tot die tijd kun je dit topic even doorspitten. Daar zie je op een gegeven moment een door Jurgen geplaatste link naar de officiele installatie instructies en dan verderop nog een vrij uitvoerig praatje met wat plaatjes van mijzelf. Daarmee zou het moeten lukken!
 4. 2.5si

  embleem kieuwen

  Intrigerend; draadje uit 2006 (= 12 jaar oud), gebumpt in 2016 (10 jaar na dato) en nu weer. Ik denk dat de betrokkenen ondertussen een oplossing hebben gevonden, of er mee hebben leren leven ... 😂
 5. 2.5si

  Vervangen versnellingspook knop

  Hij hoort er 100% zeker zonder lijm op te zitten en dat geldt voor alle "moderne" BMWs. Maar dat was in januari 2017 ook al duidelijk ... 😉😘
 6. 2.5si

  Wat is hier de start onderbreking chip ?

  Bedoelen jullie niet iets anders? Guido heeft een module. Die heb ik ook. Da’s 3x klikken en dan gaat het dak open. Horus bedoelt volgens mij je dak openen op de sleutel als je dat (alleen maar) zo geprogrammeerd hebt. Dan heb je het hele proces lang een ononderbroken signaal sleutel —> auto nodig.
 7. Of je maakt er zelf één: https://zroadster.org/threads/hardtop-hoist.21192/
 8. Voor aan het dak / plafond heb je een compleet liftje: Voor aan de muur heb je ook een bevestigingsmechanisme: MAAR, de standaard hardtophoes heeft een lus aan de bovenkant. Mijn hardtop staat al jaren op een paar zachte tapijttegels aan beide kanten en met de lus van de hardtophoes aan een stevige haak in de muur. Zonder de speciale muurbevestiging dus. Gaat prima. Wat natuurlijk ook kan is een speciale hardtop trolley kopen. Daar kun je je hardtop zacht in neervlijen (als je het nog niet vertrouwt de je er wat extra verwarmingsbuizenisolatie om) en daar staat de hardtop zo in dat die verder niet beweegt. Als je voorziet dat je hem nog wel eens moet verplaatsen zou ik dat doen. Als dat niet nodig is volstaat dus een hardtophoes + stevige haak in de muur.
 9. 2.5si

  Accu binnen een dag leeg

  Weet je waar je alarmmodule zit? Dan zou je die vrij eenvoudig moeten kunnen ontkoppelen. Ik zou de sirene ook even ontkoppelen. Als daarna je accu niet leegloopt heb je de boosdoener. Ik vind een dag trouwens wel heel snel. Zou het kunnen dat je alarmmodule het juist wèl doet, continu aanstaat, maar dat je sirene het niet meer doet?
 10. 2.5si

  INSCHRIJFTOPIC Najaarsrit - zondag 28 oktober 2018

  Geniet ervan mensen; het is er een mooie dag voor (lekker wintersport gevoel met zon en deze temperaturen! 😎). (Ik mag met Huug - en waarschijnlijk met 5 miljoen anderen - naar de Efteling, waar ik waarschijnlijk niet verder kom dan het sprookjesbos... Honderd keer Indische waterlelies denk ik.😂)
 11. 2.5si

  Winterbanden aanschaffen

  @ReauLeau: ik zou dat wel aandurven hoor; voor zit er (met 8” (speciaal voor Sander geen J 😉) standaard 225 onder. Als je dat achter ook doet met 8.5” is het verschil vrij minimaal. Desgewenst kun je het verschil in hoogte dus zelf makkelijk narekenen met de stelling van Pythagoras.
 12. 2.5si

  Winterbanden aanschaffen

  Uiteraard. Toch staat er op de meeste sites bij breedte; een getal gevolgd door J. En bijvoorbeeld geen 7”/J. Dus in de praktijk wordt de aanduiding inch vervangen door J. Als je het dan moet uitleggen aan iemand die er wat minder van weet, kun je deze stap wat mij betreft dus best weglaten ... 😘 @Ewout: het ging mij om het einde van de post: 205 rondom. 225 rondom op een Z4 is prima voor een winterband.
 13. 2.5si

  Winterbanden aanschaffen

  @MadMarky: 225 als breedtemaat rondom voor de winterbanden kan prima op een E85 hoor, heb ik zelf een aantal jaar naar volle tevredenheid mee rond gekard (ook op 17 inch velgjes). @SchnitzeL: alles kan. Maar 19 inch is op een E85 wel excessief groot qua winterband. Als je vooral in Nederland rijdt met je winterbanden is het waarschijnlijk dat je vooral ijs en aangedrukte sneeuw tegenkomt als “echt” winterse omstandigheden. Dan kun je beter een smallere band hebben, want meer druk is dan meer grip...
 14. 2.5si

  Winterbanden aanschaffen

  Hoi Roeland, Dat weten wij! Als je bijvoorbeeld hier kijkt: http://felgenkatalog.auto-treff.com/, dan kun je ook op BMW type naar de (OEM leverbare) velgen kijken. Daar staat dan telkens ook een breedtemaat (in Js) bij. Als die voor en achter niet gelijk is (bijvoorbeeld 8J voor en 8.5J achter), dan heb je wat heet een breedset. Als je daar dan voor en achter banden op legt in precies dezelfde maat, krijg je achter een enigszins "getrokken effect". De wangen van de band staan dan op de achtervelg immers wat verder naar buiten dan op de voorste velg (je krijgt zo je wilt een trapezium met een bredere kant onder in plaats van een rechthoek, of juist in plaats van een trapezium met een bredere bovenkant meer een rechthoek). Nou moet je dat effect ook niet overdrijven; als er al verschil in zit, is dat met OEM z4 17" velgen hooguit een halve inch / J, ofwel 1.27 cm. Als je weet hoe breed je huidige velgen zijn kun je met de stelling van pythagoras grofweg uitrekenen wat het getrokken effect is. Omdat je band twee zijwanden (wangen) heeft moet je daarvoor uitgaan van nog eens de helft van die 1.27 cm (0,635 cm dus). Afgezet tegen een wanghoogte van bijvoorbeeld een 225/45 band van (45% van 225=) 10,125 cm moet je dat effect ook niet overdrijven; dat is echt een heel minimaal verschilletje ... Beetje cryptisch misschien hierboven en daarom een lang verhaal kort: ik zou me er niet al te sappel om maken.
 15. 2.5si

  achterklep gaat niet open

  Uhhhhh Ijssel, zit je nu zelf ook vast in de kofferruimte?
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden