Ga naar inhoud
Zoeken in
 • Meer opties...
Zoek resultaten die het volgende bevatten...
Zoek resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

ericvanb

>>Donateur 2019<<
 • Aantal items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

3 Gemiddeld

Over ericvanb

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z4 (E85, M54B30) / 420i GC
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Teteringen
 • Interesse(s)
  Auto's & motoren (vooral Duits & Italiaans)

Recente bezoekers van dit profiel

62 profielweergaven
 1. TV-module vereist voor camera? In de categorie 'leuke projectjes' zou ik graag een achteruitrijcamera monteren, maar vraag me af of daarvoor de (optionele) TV-module nodig is. Op het aansluitschema van de Professional navi/radio zie ik op blok B wel iets van VCR (pins 4, 5 en 6) en TV (pins 10, 11 en 12) staan, maar weet niet of ik daarop rechtstreeks een cam kan monteren. Iemand dit al eens geprobeerd?
 2. Vandaag gaat helaas niet lukken, maar voor de volgende keer houden we het zeker in het achterhoofd! Altijd leuk om wat andere mensen met dezelfde afwijking te leren kennen... 😁
 3. ^^ Dank voor de tip, Maurits...heb er niet eens bij stil gestaan dat er wel eens verschil tussen die einddempers zou kunnen zitten!
 4. ^ Nice! Zijn die over de pijpjes van de originele demper geschoven? Dan vind ik het nog wel een goed alternatief zolang ik met de originele pot rond rij! Waar heb je die gekocht?
 5. Ah, dat zou inderdaad kunnen! Die functie zit er wel op, maar ik vond hem al wel wat lafjes ontgrendelen idd... 🤨 Misschien dat een andere Z4-eigenaar eens wil kijken of die oogjes bij hem/haar wèl om die palletjes zitten?
 6. Veer bij scharnierpunt kofferbak Toen ik vandaag (na de Z4 eens lekker uitgelaten te hebben) nog eens wat details, kwam ik in de kofferbak de veer op bijgaande foto tegen. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de veer om het palletje daaronder zou moeten zitten, maar aangezien de klep prima functioneert met de gasveren is dat waarschijnlijk niet de bedoeling. Kan iemand me vertellen waarvoor deze veren zijn (aan beide zijden identiek) Ik kan nog verzinnen dat het misschien is om de klep geforceerd open te houden, maar wat daar het nut van zou zijn zie ik niet zo snel...
 7. ^Thanks, dat ga ik maar eens bestuderen, en kijken of ik van dat eBay-ding een layout kan achterhalen!
 8. Ter aanvulling, ik kwam dit nog tegen op eBay: https://www.ebay.de/itm/Bluetooth-Freisprechanlage-Musik-Adapter-BMW-E46-E39-X5-E53-X3-E83-Z4-E85-MINI/254073118631?hash=item3b27f01fa7:g:5vsAAOSws0pcPb1t Misschien is dit een alternatief om op de wisselaar-connectie aan te sluiten en de AUX op de andere 12-pins connector..?
 9. ^^ Nee, geen AUX-aansluiting daar. Had dat plaatje er eerder deze week al afgehaald, en zo kwam ik uit bij die iPod-interface. 😉 ^^^ Misschien een domme vraag, maar kan het ook beide op diezelfde 12-pins aansluiting? Dus een 3,5mm AUX-plugje èn een BT-ontvanger? Of kan dat niet omdat de radio maar één bron aankan op die aansluiting..? Op die andere aansluiting, die van de wisselaar/iPod-interface, kan dus geen BT (of juist de AUX) worden aangesloten?
 10. Kleine update: Inmiddels heb ik het systeem naar V32 (orig. versie) kunnen upgraden, dus so far so good! Ook een 'home baked' DVD met HIGH 2018 lijkt te werken, dus als het de komende tijd de moeite waard is ga ik waarschijnlijk de originele 2019-versie aanschaffen bij de dealer (€ 83,-). Voor de AUX- en/of BT-connectie zoek ik nog even verder...ben er nog niet helemaal uit. 🧐
 11. Update firmware & aansluiting iPod-interface Professional-radio Moggûh! In mijn E85 uit 2004 is een Professional radio met MkIV-navigatie gemonteerd (zie 1e foto). Aan de software-versie te zien (volgens deze info) draait deze MkIV nog op firmware V20.1, V21 of V21.1. Vraag 1: kan ik zonder problemen deze software updaten naar V32 (al dan niet origineel), of loop ik dan tegen problemen aan? Voor de navigatie wordt nu gebruik gemaakt van een High-editie uit 2011. Ik snap dat er hardwarematig 2 verschillende versies zijn, maar ook op kaartniveau ziet ik verschillende versies. Als ik het goed gezien heb, is er naast deze High-editie ook een Business- en Professional-editie beschikbaar. Vraag 2: Hoe verhouden deze versies zich tot elkaar, en welke versie moet ik aanschaffen om weer bij de tijd te zijn? Aan dit systeem is ook een BMW iPod-interface gekoppeld, met een iPod-snoertje in het dashboardkastje. Ik heb en hoef geen iPod, maar een AUX-aansluiting voor mijn telefoon zou al prima zijn. Bluetooth zou ook perfect zijn, maar ik hoef niet persé te bellen in de Z4 en minimaal € 150 voor een BT-oplossing vind ik serieus geld. Vraag 3: Kan ik de (12-polige) DIN-stekker die vanuit de radio naar de iPod-interface gaat (middels een verloopje of zo) ook direct gebruiken voor een AUX-stekkertje (3,5mm?) of desnoods een BT-oplossing? Zo ja, wat raden jullie aan? Zo nee, wat heb ik nodig om alsnog op een simpele manier de AUX-ingang te kunnen gebruiken? [edit: ik heb de download met installatieinstructies voor de AUX-ingang natuurlijk wel gevonden, maar vraag me af of er wat met de bestaande aansluiting/stekker gedaan kan worden...] Alvast bedankt voor jullie reacties!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden