Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

Juriaan81

>>Donateur 2018<<
 • Aantal bijdragen

  57
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1
 1. Juriaan81

  Dempers lek

  Heren, geen ruzie maken 🙃. Het zijn maar een paar veren. 😀 Jullie bijdrage worden door mij en volgens mij het hele forum top gewaardeerd. Ik heb inderdaad niet alleen de dempers maar ook de complete draagarmen en toplagers vervangen. Ik zou nu niet weten wat er aan mijn onderstel de komende 150.000 km nog kapot zou moeten gaan 👊
 2. Juriaan81

  Dempers lek

  Dank voor de reacties. Na een weekje twijfelen ben ik toch voor een setje Bilstein B6 gegaan. Eigenlijk 2 redenen: De eerste is dat ik onder mijn vorige BMW2002 ook met Bilsteins heb gereden. Daarnaast mag de Z4 best wel een beetje gemeen zijn af en toe en heb ik tevens gedacht dat ik altijd nog naar progressieve veren kan zoals Jan-Willem laat zien. Het hele spul zit er onder en ik ben overwegend enthousiast. Heel erg goed: Demping op serieuze hobbels, spoorlijnen, bochten en hoge snelheden. Minder goed: kleine richels geeft de auto nu wat feller door. Ik merk geen nerveus gedrag maar heb nog niet echt hard richting limiet gereden. Jammer is het dat de auto ca. 1 cm hoger op zijn wielen staat. Ca 2 cm naar beneden zou mooier zijn.
 3. Juriaan81

  E10 voor mijn Z3?

  Een voorzichtige conclusie zou dus zijn om alle niet-M motoren lekker op E10 te laten draaien en de laatste keer voor stallen geheel te vullen met euro98 of er een flesje bij te gooien?
 4. Juriaan81

  Dempers lek

  Bedankt voor je antwoord! Om het voor mezelf makkelijk te maken is het wellicht goed om de keuze te beperken tot Bilstein B4 en Bilstein B6. De eerste wordt inderdaad als OEM vervanger aangeduid, de 2de als sportoptie voor standaard onderstellen. Ik begrijp verder dat de bouw van de B6 met mono-buis veel degelijker is. Ik ben erg benieuwd wat voor advies jij en wellicht andere forumleden geven op deze keuze. Valt de Bilstein B6 onder een sportieve demper welke de auto onrustig maken of is dit een goede upgrade voor mijn verder standaard Z4? Dank en groet!
 5. Juriaan81

  Wat een hoop foutmeldingen

  Ik heb een Foxwell NT510. Zelf denk ik dat de eerste 2 foutmeldingen bij elkaar horen. Dan zou de vraag zijn wie de fout 93 herkent. Of is er ergens een lijst met foutcode en actie beschikbaar?
 6. Juriaan81

  Wat een hoop foutmeldingen

  Wat een hoop foutmeldingen Wie o wie kan me op weg helpen met de foutmeldingen welke mijn verder heerlijk rijdende Z4 uitspuugt? Ik ben toch van plan om ze waar mogelijk te repareren. Ik heb alles na de eerste keer uitlezen een reset gegeven en 1 week later weer uitgelezen. Onderstaande codes kwamen weer terug (behalve de code P0705) Het is een hele lijst. Dank voor jullie reacties! 20 | Airbag warning lamp De foutmelding geeft verder geen enkel detail weer. Het lampje op het dashboard brand ook altijd. Op het internet kom ik ook niet echt verder. Hoe pak je dit het beste aan? 93DB/present | SIM: Control unit undefined status Dit lijkt samen te hangen met de 20 / airbag warning lamp. Als ik hier lees dan zou het de module van de passagiersstoel kunnen zijn. Zijn er mensen die dit ook mee hebben gemaakt? En mogelijk een oplossing weten? https://z4-forum.com/forum/viewtopic.php?f=3&amp;t=8570&amp;hilit=airbag+light 13 CVM: Control button, short circuit when closing Ik krijg een lijst met hits in Google met dakmotor problemen. Het dak van mijn Z4 gaat echter snel en zonder schokken open en dicht. mogelijk een sensor in het dak welke af en toe sluiting maakt of op een andere manier een onverwacht signaal geeft? Zijn er plekken waar de Z4 vaker problemen geeft en ik kan starten met zoeken? 611B / not present EPS: Steering angle Een spannende reparatie hier gevonden. https://z4-forum.com/forum/viewtopic.php?t=82880 Ik zie dat GuidoK internationaal ook actief is. Wat betekent het "not present" ? Wat zou ik moeten merken tijdens het rijden met deze foutcode? 5E24/not present ABS-DSC: Pressure sensor 5E21/not present ABS-DSC: Pressure sensor 2 Bij deze fout gaat het ABS/DSC lampje en remmenlampje branden, samen met een piepje. Het gaat klaarblijkelijk om de druksensoren op de hoofdremcilinder. De fout is 3x opgetreden in totaal en is weer weg bij het herstarten. Ik denk eraan om de contacten eerst eens schoon te maken. Afgelopen week de auto nog maar eens ontlucht zodat er geen luchtbel voor een sensor kan komen. Ik had zelf het idee om het nog eens een tijdje aan te kijken. Overigens heeft een vriend met een E85 3.0 2003 hetzelfde ook 3x in het jaar. Tips? 16 LSZ2: Wire / switch, turn indic. Sh. Circuit to earth 17 LSZ2: Wire / switch, main b. /headl. Fl, sh. Circ. To earth Hier kom ik niet echt verder, behalve wat er staat. Het lijkt om een kortsluiting in de lampenschakelaar en/of knipperlichtschakelaar. Komt dit vaker voor? De knipperlichten en xenon koplampen werken prima en ik heb geen lampjes vervangen. 3C EGS Gearbox switch (P0705) Afgelopen maand 3x de auto gestart en direct de automaat in noodloop. Herstarten en alles is goed. De auto rijdt/schakelt daarna perfect. Het lijkt erop dat ik sensor 24107507818 kan vervangen om het voorgoed op te lossen.
 7. Juriaan81

  Dempers lek

  Dempers lek Beste Z4 medegenieters, Afgelopen weken merkte ik dat in bochten naar rechts welke op hoge(re) snelheid genomen werden de auto onrustig werd en wat ging trillen. Dus eergisteren de auto maar eens op de brug gezet en daar is uitgekomen dat eigenlijk de dempers voor alle twee lekkage hebben en er ook wat speling op de fusee kogels zit. Nergens zoveel goede raad als op dit forum en ik heb zojuist al gevonden dat nieuwe draagarmen van Mehle HD (nummer 316 050 0000/HD?) wellicht de beste upgrade kunnen zijn voor de draagarmen. Ik ben echter nog heel erg zoekende welke dempers ik ga aanschaffen! Wie kan mij adviseren? Bilstein, Koni, Monroe, .... ? help! PS: Het gaat om een verder standaard E85 3.0i automaat uit 2003 met een 18" breedset style 108 met Michelin Pilot Sport 4.
 8. Juriaan81

  Ervaringen met webshops

  Ik bestel zelf veel bij MrAuto of Autodoc (=autoonderdelen24) maar wel altijd pak ik een fatsoenlijk merk of niet. Veel Bosch of beter. De zaken die er na bestelling nog op mijn lijstje staan bij Offenga en vervolgens bij Ekris. Zo denk ik een goede kwaliteit te hebben voor een goede prijs en geen lange avonden zoeken.
 9. Juriaan81

  Geel waarschuwingslampje remmen samen met DSG E85

  Ik ben benieuwd of je iets wijzer bent geworden!
 10. Juriaan81

  Geel waarschuwingslampje remmen samen met DSG E85

  Niet vanzelf, maar wel nadat de motor uit is geweest.
 11. Juriaan81

  Geel waarschuwingslampje remmen samen met DSG E85

  Ik ben ook benieuwd. Ik heb het zelf ook ca. 4x per jaar en een vriend van mij ook. Ik heb een E85 3.0 met normale automaat en hij met 6-bak hand. Wij hadden al het plan om beide auto's uit te lezen. Mij auto geeft wel een storing aan op een druksensor: 5E24 ABS-DSC pressure sensor an 5E25 ABS-DSC pressure sensor 2. Ik hoor graag van de specialisten.
 12. Juriaan81

  Overzicht van wat te doen bij onderhoudsinterval

  In hoofdlijnen staat dit in je service boekje (Dat met de stempels). Onderhoud 1 en 2 komen overeen met de kleine en grote beurt. Op internet zijn nog wel gedetailleerdere lijstjes te vinden. Ik kijk dan ook wel bij de E46.
 13. Juriaan81

  ratel boven 3000 tpm

  Oef, dat is jammer om te horen. Hopelijk weer een Z4.
 14. Juriaan81

  Windscherm

  Dank voor de duidelijke foto's en uitleg! Het scherm ziet er op foto 1 mooi uit. Ik vind de plexiglas variant ook nog wel een optie, ik ga nog wel eens kijken of het ook echt plexiglas is en of dat inderdaad scherp breekt. Meer alternatieven zijn welkom. Ik zal tzt ook foto's plaatsen van mijn keuze.
 15. Juriaan81

  Windscherm

  Mag ik vragen aan iemand die een niet OEM windscherm heeft hoe deze bevalt. Ik ben op zoek naar een windvanger welke mogelijk wat gunstiger geprijsd is dan de OEM. Bovenstaand gaasscherm zou een optie kunnen zijn. Ik kom ook plexiglas oplossingen tegen, wellicht zijn hier ook ervaringen mee? Bedankt voor de reacties 😊
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden