Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Waardering in de gemeenschap

7 Gemiddeld

Over PVe

 • Rang
  1.9 member
 • Verjaardag 20-05-1962

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  BMW Z4 E89 2.3I Executive
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Eindhoven
 • Interesse(s)
  BMW Z4 en vooral de techniek, audio, telecom, navi

Recente profielbezoeken

552 profielweergaven
 1. PVe

  Kentekenplaat beveiligen

  Kentekenplaat beveiligen Wie weet hoe je het beste een kentekenplaat kunt vastzetten?\ Ik wil voorkomen dat mijn platen gestolen worden
 2. PVe

  Android navi voor E89

  Android navi voor E89 Voor wie interesse heeft, Van het ZPOST forum een discussie over een alternatief navi oplossing obv een Android unit. Deze vervangt het klapscherm dmv een on-dash oplossing en meteen een 10 inch scherm mer nieuwe IDRIVE software. Zie ook de post op: https://e89.zpost.com/forums/showthread.php?t=1558926&page=2
 3. Ben benieuwd naar je ervaringen als je ze hebt ingebouwd. Ik moet binnenkort ook iets.
 4. Ja gezellig we doen mee met 2 man. Met diner graag.
 5. Wij willen graag meedoen met z'n 2en. Hoogtepunt van de zomer! Met diner graag.
 6. Nieuwe schokbrekers en/of verlagen Ik merk al enige tijd dat mijn voorkant behoorlijk duikt op de verkeersdrempels. Omdat de Z4 rond de 150K Km zit en van 2010 is, mogelijk zijn de schokbrekers aan vervanging toe. ik wil daarnaast overwegen om hem iets te verlagen, ik heb geen M pakket dus gewoon de standaard veren en schokbrekers. Een oplossing die ondanks een kleine verlaging toch comfortable blijft. Ik zie de bekende Eibach berichten maar die zijn nogal gemixed. Goed in rijgedrag maar nogal wat kwaliteits issues. Wie heeft er goede ervaring met vervangende schokbrekers icm verlaging?
 7. Heb je iets gedaan om te voorkomen dat het weer een keer gebeurt?
 8. PVe

  LED angel eyes

  @sandere39 Ja, origineel die halo pitjes. Met led is het veel beter maar de lampen zijn niet echt gemaakt om veel achteruitrijlicht te maken. Daarnaast staat de fitting ook in een hoek naar buiten gericht, dus niet helemaal recht achteruit. Ik heb wel de aansluitdraden moeten verlengen, ander kreeg ik de nieuwe (lange) ledlamp er niet in. Ik moest destijds toch de achterlichten verwijderen omdat ze na de aanpassing naar de nieuwe lampen een van de gaten van de aansluiting die was weggehaald (om het breken van de lamp te voorkomen) vergeten waren af te dekken en dat lekte. Foto's verlengde aansluiting en nieuwe LED lampen (met lens)
 9. PVe

  LED angel eyes

  Storingen kunnen voorkomen ook bij lampen die zgn " storingsvrij" zijn. Het systeem dat meet of een lamp het nog doet meet de weerstand van de lamp met regelmaat. "storingsvrije" lampen hebben parallel een weerstand zitten dit warmte produceert terwijl het niet hoeft. Daarnaast kan het nog wel eens onvoorspelbaar gedrag veroorzaken zoals knipperen. Ik had dat toen ik de achteruitrij lampen verving door LED. Nu is dat verholpen door deze controle uit te zetten. Via Carly kan per lamp individueel dit instellen.
 10. PVe

  LED angel eyes

  Idem Storing kan je er zo met Carly zelf uit programmeren (hij controleert dan niet meer of de lamp defect is). Kan ik voor je doen als je langskomt (Eindhoven)
 11. PVe

  BMW Premium 2019_1

  Mij ook gelukt, ook de 3xUSB versie
 12. PVe

  Apple Carplay in je E89

  Apple Carplay in je E89 Ik heb een Apple Carplay box geinstalleerd op mijn CIC in de Z4 E89. Groot voordeel van Carplay is dat het nu in IOS 12 ook geschikt is voor FM, Waze en Google Maps. Er was al ondersteuning voor Spotify. Als je de beperkte layout opties accepteert is het eigelijk een prima oplossing om nu eindelijk eens een fatsoenlijke navigatie op je 8.8" scherm te hebben. TomTom go komt schijnbaar ook naar Carplay Het betreft een Unichip box: http://www.unichip-tec.com/h-pd-16.html#_pp=118_689 Als de E89 een COMBOX heeft dan zit er geen (X13813) Aux aansluiting op de N38b. Omdat de AUX verbonden is via de COMBOX moet de audio dus deze route volgen. De aansluiting van de Unichip box is dan via een 3,5 mm plug verbonden met de armrest AUX/USB verbinding. Onhandig, ik ben er nog niet achter of dat misschien wel via de standaard 40P plug op de radio kan. De Installatie: De box komt met een eenvoudige installatie handleiding: - Radio losmaken - 40P plug verwijderen, MOST connector verplaatsen, doorlussen en plaatsen. - LVDS plug van de display los en doorlussen. - USB aansluiten voor je telefoon - MIC aansluiten als je ook SIRI wil gebruiken, wel gemakkelijk om je whatsappjes voor te laten lezen. De MOST connector (X13815) die onderdeel is van de standaard connector van de CIC is (N38b) moet je verhuizen van de standaard plug naar de plug van de kabelboom die opnieuw in de CIC unit wordt gestoken. Deze haal je wel gemakkelijk los dmv een clipje. Algemeen uitkijken met deze fibers, ze zijn erg gevoelig. Het is schijnbaar niet mogelijk om gemakkelijk de interne microfoon te gebruiken voor SIRI. Dit moet met een eigen externe microfoon die is verbonden met de UNICHIP box. Onhandig. Ik heb de kabels achter de N38b doorgetrokken naar de ruimte onder het handschoenkastje. Dit lijkt net genoeg te zijn. Over de bediening heb ik meer, volgt later. Eerst nog even een achteruitrijcamera plaatsen, op de Carplay box zit namelijk ook een Composiet ingang om dit mogelijk te maken. Meer aanpassingen gedaan, wordt vervolgd.
 13. PVe

  Voorbumper vervangen

  Voorbumper vervangen Ik had al 6 maanden een andere bumper in de garage liggen. Ik het weekend eindelijk maar eens deze erop gezet. Ligt best in de weg zo'n groot ding. Toen ik hem kocht had de vorige eigenaar hem al liggen omdat er een behoorlijke beschadiging op de bumper zat. Hij had zelf al grijze nieren geplaatst en deze wilde ik eigenlijk ook vervangen door zwarte. Alles losgehaald en schoongemaakt. De grijze stripjes in de luchtinlaten links en rechts heb ik (nog) niet teruggeplaatst, ik wil ze ook zwart spuiten. De klus is redelijk eenvoudig. Rondom alle schroeven verwijderen, één extra achter het plastic in de wielkast. De bumper trek je zo los. Connectors lostrekken en de koplampsproeiers losklikken. PDC sensors overgezet en met een tie wrapje vastgezet. Die klemmetjes zijn eigenlijk altijd lam dus dat risico moet je niet nemen. De slangen van de koplampsproeiers ontlucht (anders doen ze het echt niet). Bumper opnieuw vastmaken. Vervelende is nu wel hoe goed je nu de steenslag ziet op de motorkap… Voor: Voor: Lelijke beschadiging op de bumper. De koplampsproeiers lopen leeg. Vergeet niet opnieuw te vullen als je ze weer aansluit. Lucht pompen kunnen ze niet. Na: best lelijk weer zo'n grote nummerplaat.
 14. PVe

  GPS antenne defect?

  Antenne vervangen, leek dus echt defect. Wel dacht ik hem even slim in het dashboard onder de mesh van de center luidspreker te plaatsen maar dat is natuurlijk metaal 😩. Nu ligt hij op het dashbord in het midden tegen het raam maar niet optimaal. Ik ben bang dat ik hem toch echt onder de spiegel moet gaan plakken, dat is de enige plek wij hij ongehinderd naar boven kan kijken.
 15. PVe

  Vieze veiligheidsgordels

  Vieze veiligheidsgordels Misschien wel een nadeel van het rijden met open dak, mijn gordels zijn smerig en dat veroorzaakt vuil op het leer. Het zit eigenlijk alleen maar aan de passagierskant (lucky me). Nadeel is dat ook je kleding hier smerig van is geworden. Iemand ideeen hoe hier mee om te gaan zonder de halve auto te slopen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden