Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

PVe

>>Donateur 2019<<
 • Aantal bijdragen

  49
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

6 Gemiddeld

Over PVe

 • Rang
  1.8 member
 • Verjaardag 20-05-1962

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  BMW Z4 E89 2.3I Executive
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Eindhoven
 • Interesse(s)
  BMW Z4 en vooral de techniek, audio, telecom, navi

Recente profielbezoeken

485 profielweergaven
 1. PVe

  Kofferbak (servo) sluit niet

  Heb je iets gedaan om te voorkomen dat het weer een keer gebeurt?
 2. PVe

  LED angel eyes

  @sandere39 Ja, origineel die halo pitjes. Met led is het veel beter maar de lampen zijn niet echt gemaakt om veel achteruitrijlicht te maken. Daarnaast staat de fitting ook in een hoek naar buiten gericht, dus niet helemaal recht achteruit. Ik heb wel de aansluitdraden moeten verlengen, ander kreeg ik de nieuwe (lange) ledlamp er niet in. Ik moest destijds toch de achterlichten verwijderen omdat ze na de aanpassing naar de nieuwe lampen een van de gaten van de aansluiting die was weggehaald (om het breken van de lamp te voorkomen) vergeten waren af te dekken en dat lekte. Foto's verlengde aansluiting en nieuwe LED lampen (met lens)
 3. PVe

  LED angel eyes

  Storingen kunnen voorkomen ook bij lampen die zgn " storingsvrij" zijn. Het systeem dat meet of een lamp het nog doet meet de weerstand van de lamp met regelmaat. "storingsvrije" lampen hebben parallel een weerstand zitten dit warmte produceert terwijl het niet hoeft. Daarnaast kan het nog wel eens onvoorspelbaar gedrag veroorzaken zoals knipperen. Ik had dat toen ik de achteruitrij lampen verving door LED. Nu is dat verholpen door deze controle uit te zetten. Via Carly kan per lamp individueel dit instellen.
 4. PVe

  LED angel eyes

  Idem Storing kan je er zo met Carly zelf uit programmeren (hij controleert dan niet meer of de lamp defect is). Kan ik voor je doen als je langskomt (Eindhoven)
 5. PVe

  BMW Premium 2019_1

  Mij ook gelukt, ook de 3xUSB versie
 6. PVe

  Apple Carplay in je E89

  Apple Carplay in je E89 Ik heb een Apple Carplay box geinstalleerd op mijn CIC in de Z4 E89. Groot voordeel van Carplay is dat het nu in IOS 12 ook geschikt is voor FM, Waze en Google Maps. Er was al ondersteuning voor Spotify. Als je de beperkte layout opties accepteert is het eigelijk een prima oplossing om nu eindelijk eens een fatsoenlijke navigatie op je 8.8" scherm te hebben. TomTom go komt schijnbaar ook naar Carplay Het betreft een Unichip box: http://www.unichip-tec.com/h-pd-16.html#_pp=118_689 Als de E89 een COMBOX heeft dan zit er geen (X13813) Aux aansluiting op de N38b. Omdat de AUX verbonden is via de COMBOX moet de audio dus deze route volgen. De aansluiting van de Unichip box is dan via een 3,5 mm plug verbonden met de armrest AUX/USB verbinding. Onhandig, ik ben er nog niet achter of dat misschien wel via de standaard 40P plug op de radio kan. De Installatie: De box komt met een eenvoudige installatie handleiding: - Radio losmaken - 40P plug verwijderen, MOST connector verplaatsen, doorlussen en plaatsen. - LVDS plug van de display los en doorlussen. - USB aansluiten voor je telefoon - MIC aansluiten als je ook SIRI wil gebruiken, wel gemakkelijk om je whatsappjes voor te laten lezen. De MOST connector (X13815) die onderdeel is van de standaard connector van de CIC is (N38b) moet je verhuizen van de standaard plug naar de plug van de kabelboom die opnieuw in de CIC unit wordt gestoken. Deze haal je wel gemakkelijk los dmv een clipje. Algemeen uitkijken met deze fibers, ze zijn erg gevoelig. Het is schijnbaar niet mogelijk om gemakkelijk de interne microfoon te gebruiken voor SIRI. Dit moet met een eigen externe microfoon die is verbonden met de UNICHIP box. Onhandig. Ik heb de kabels achter de N38b doorgetrokken naar de ruimte onder het handschoenkastje. Dit lijkt net genoeg te zijn. Over de bediening heb ik meer, volgt later. Eerst nog even een achteruitrijcamera plaatsen, op de Carplay box zit namelijk ook een Composiet ingang om dit mogelijk te maken. Meer aanpassingen gedaan, wordt vervolgd.
 7. PVe

  Voorbumper vervangen

  Voorbumper vervangen Ik had al 6 maanden een andere bumper in de garage liggen. Ik het weekend eindelijk maar eens deze erop gezet. Ligt best in de weg zo'n groot ding. Toen ik hem kocht had de vorige eigenaar hem al liggen omdat er een behoorlijke beschadiging op de bumper zat. Hij had zelf al grijze nieren geplaatst en deze wilde ik eigenlijk ook vervangen door zwarte. Alles losgehaald en schoongemaakt. De grijze stripjes in de luchtinlaten links en rechts heb ik (nog) niet teruggeplaatst, ik wil ze ook zwart spuiten. De klus is redelijk eenvoudig. Rondom alle schroeven verwijderen, één extra achter het plastic in de wielkast. De bumper trek je zo los. Connectors lostrekken en de koplampsproeiers losklikken. PDC sensors overgezet en met een tie wrapje vastgezet. Die klemmetjes zijn eigenlijk altijd lam dus dat risico moet je niet nemen. De slangen van de koplampsproeiers ontlucht (anders doen ze het echt niet). Bumper opnieuw vastmaken. Vervelende is nu wel hoe goed je nu de steenslag ziet op de motorkap… Voor: Voor: Lelijke beschadiging op de bumper. De koplampsproeiers lopen leeg. Vergeet niet opnieuw te vullen als je ze weer aansluit. Lucht pompen kunnen ze niet. Na: best lelijk weer zo'n grote nummerplaat.
 8. PVe

  GPS antenne defect?

  Antenne vervangen, leek dus echt defect. Wel dacht ik hem even slim in het dashboard onder de mesh van de center luidspreker te plaatsen maar dat is natuurlijk metaal 😩. Nu ligt hij op het dashbord in het midden tegen het raam maar niet optimaal. Ik ben bang dat ik hem toch echt onder de spiegel moet gaan plakken, dat is de enige plek wij hij ongehinderd naar boven kan kijken.
 9. PVe

  Vieze veiligheidsgordels

  Vieze veiligheidsgordels Misschien wel een nadeel van het rijden met open dak, mijn gordels zijn smerig en dat veroorzaakt vuil op het leer. Het zit eigenlijk alleen maar aan de passagierskant (lucky me). Nadeel is dat ook je kleding hier smerig van is geworden. Iemand ideeen hoe hier mee om te gaan zonder de halve auto te slopen?
 10. PVe

  REACTIETOPIC Limborit X - zondag 10 juni 2018

  Wat een leuke dag was het, Het moet enorm veel werk zijn geweest, kudoos! Helaas liet ik me ontvallen of me vrouw ook een stukje wilde rijden, dat heb ik geweten, de hele middag niet meer aan het stuur gezeten. Ik denk dat ze volgend jaar met een eigen auto gaat inschrijven! Fantastische dag!
 11. PVe

  GPS antenne defect?

  Lijkt er toch op dat de GPS antenne het heeft begeven, heb maar een nieuwe besteld, komt vandaag al.
 12. PVe

  GPS antenne defect?

  GPS antenne defect? Net in de week voor de Limborit geeft mijn navigatie het op. Ik merkte al dat de positie op de kaart niet correct was. Na het oproepen van het service menu / GPS status zie je dat ik van de GPS dus wel de juiste lokatie krijgt: 51°29'07"N 5°28'48"E, dat is midden voor de deur. Ontvangst van 14 satallieten en 3D FIX. De weergave op de kaart klopt dus niet. Kaart is 2018-1. Systeem is een CIC in een E89 van 9/2010 met combox. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? EDIT: Via het service menu handmatig de lokatie gewijzigd, de kaart staat nu goed maar ik snap er niets van.
 13. PVe

  E89 dash cams

  Ah, filmpje stond nog op private, nu kunt je het wel zien.
 14. PVe

  E89 dash cams

  Dashcam ontvangen en ingebouwd. Was wel even prutsen maar lukt eigenlijk wel prima . Spiegelkappen verwijderen. Ik heb alleen een regensensor. Kabelboom: Er wordt een E90 kabelboompje bij geleverd, daar moet je 1 draad van veranderen anders gaat het niet werken De min van de camera, zwarte draad van het camera voedingsplugje, zit standaard aan pin 10, Dit moet pin 12 worden. Dat is het enige. Zie afbeelding van de kabelboom met het gele krimpkousje. Lichtunit verwijderen uit het dak. Kabelboom aansluiten. Alles weer terug op zijn plaats drukken en klaar. Je ziet hieronder dat de camera iets onder de spiegel uit komt. CAN bus controller Er zit gratis zo'n can bus boxje bij dat met de afstandbediening de ramen kan openen en sluiten. Totaal nutteloos dus maar niet aangesloten. Carly programmeren gaat gemakkelijker. Ik ben nog wat aan het prutsen met de instellingen, hij zou echt HD moeten opnemen en dat blijkt ook zo te zijn bij 30 frames. Omschakelen van licht naar donker gaat prima, het beeld bij schemer is zelfs beter dan bij daglicht. Ik vindt bij daglicht wat teveel moire effecten waardoor de nummerplaten moeilijk te lezen zijn. In het filmpje is goed te zien dat het prima van licht naar donker schakelt (geef even tijd om te uploaden). https://youtu.be/FwyVCNC6dT8 Overall prima dash cam, beeld overdag mag beter maar mogelijk is het nog een instelling.
 15. PVe

  E89 dash cams

  Sorry, uit de order gecopieerd, moet ik niet doen. Deze zou het wel moeten doen: https://nl.aliexpress.com/item/Hidden-Car-DVR-for-BMW-E90-E91-E87-E84-Wifi-Camera-Video-Recorder-Dash-Cam-Black/32809124887.html
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden