Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

Victor Eggen

Member
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Gemiddeld

Over Victor Eggen

 • Rang
  1.8 member
 • Verjaardag 13-12-1970

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  E30 230i Cabrio, Z3 1.8, E90 318i, E46 320i touring, E46 318i, E30 318i
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Nootdorp

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jan-Willem, weet jij wat de afmetingen moeten zijn van het stukje buis dat bij het erin persen dan bovenop het subframe moet worden geplaatst? Ik gok z’n 70mm doorsnede met 60mm binnenmaat en z’n 20mm “lang”. Klopt dat? 70/60 zijn in ieder geval de maten van de cup die ik op de foto heb gezet op de lengte na dan. Heb jij enig idee waar ik z’n stukje buis vandaan zou kunnen halen. Het lijkt allemaal veel werk voor de klus en 9 van de 10 zullen het uitbesteden maar het is voor mij een hobby en ik streef ernaar om zoveel mogelijk zelf te doen. Qua kosten ben je waarschijnlijk goedkoper uit om het uit te besteden maar ik vind het zelf veel te leuk om zelf te doen en een hobby mag wat kosten toch?
 2. Ik kan die bus vervangen door een dikke stalen ring maar die drukt dan meer op het middelste stuk. Opzich niet erg want dan drukt hij het rubber eerst enkele millimeters naarbeneden voordat hij op het metaal drukt dat onder het rubber zit. Hoeveel ruimte heb ik als ik niet alles los wil halen?
 3. Ik denk dat ik zo een werkende setup heb. Eruit persen, Het bovenste cupje is 52mm dik en dat is net 1mm dunner dan de inkeping. Maar wel dik genoeg om op de metalen bus te drukken, die onder het rubber zit. Erin persen: Van het voorjaar maar eens uitproberen. Ik moet daarvoor wel het subframe vergenoeg laten zakken om de bout eruit te kunnen halen waarmee het tonlager aan de carresorie zit.
 4. Jan-Willem, ik ga zeker geen bout doorzagen als dat niet nodig is, zeker als je ziet wat ze nieuw kosten €48 voor een bout! (https://bmwshop.ekris.nl/48077-bmw-z3-1.8-z3/nl/onderdelen/besturing&artikelid=11172&panelid=33_0998). Ik wil het verwijderen van het tonlager ook in eerste instantie proberen door hem eruit te trekken zoals in eerste plaatjes iemand deed (z'n U vorm eroverheen zetten en dan met een trekker om de rand van het tonlager en drukken op de U). Ik hoop dat ik bij het terug plaatsen van het tonlager de kogellagertrekker kan gebruiken, veel afwasmiddel gebruiken (of groene zeep). Mocht dat niet lukken dan zal ik het subframe zo moeten draaien dat ik de bout kan verwijderen en dan een van mijn spindel-pers tools kan gebruiken.
 5. Cabrioot, dat is een hele slimme aanvulling. Die had ik zelf nog niet bedacht. Voor het eruit halen is dat zeker een oplossing. Bij het erin persen moet die bout dan alweer op zijn plaats zitten. Mogelijk met een Kogellagertrekker wel kan lukken. Die dan aan de bovenkant om de bout heen krijgen en dan met een platte schijf tussen het Tonlager en de spindel. Mocht dit niet lukken blijft natuurlijk nog steeds de mogelijkheid om het met een krik erin te drukken maar daarbij ben je veel minder "in control", en dat vind ik maar niks. Als ik hier van het voorjaar aan ga beginnen maak ik er wel een DIY van.
 6. Hummm,.. hoe ga ik die uit het gat halen als het subframe maar enkele centimeters zakt? Heeft iemand ideeën?
 7. Volgens mij moet die er bij een Z3 wel uitgedraaid kunnen worden, Nr2: Bij een E30 ziet hij er zo uit,ook Nr.2:
 8. Tijdens het oriënteren kwam ik ergens tegen dat de bout die door tonlager gaat, niet kan worden verwijderd. Hij zou aan de carresorie blijven zitten, weet iemand of dat klopt want dan moet ik voor het terug plaatsen iets anders verzinnen. Bij een E30 kan die bout namelijk naar binnen “geslagen” worden. Hij kan dan onder de zitting van de achterbank uit een gat gehaald worden. Ik hoop dat de bout ook bij een Z3 verwijderd kan worden. Een optie is dan misschien om het tonlager van onderaf erin te drukken met de krik. Hopelijk heeft iemand hier er ervaring mee.
 9. Dit filmpje laat precies zien hoe ik het ook in gedachte had, het is weliswaar een E38 maar het principe is het zelfde bij een Z3 en een E30. Of heb ik het fout? Alleen het eruit trekken zou ik misschien zo doen: Ik ben ook nog eens door mijn gereedschap gegaan en zag dat ik er ook nog zo een had liggen: Deze bevat platte schijven waardoor er minder ruimte bovenop nodig is. Mogelijk met een smallere spindel uit de tool met de cupjes want volgens mij is het boutgat slechts 12mm ofzo in het tonlager en daar past deze spindel niet doorheen. Zie ik nog iets over het hoofd? Als iemand die PDF (Tonnenlagerwechsel0.3.pdf) nog heeft dan wil ik die graag ook eens doorlezen om te zien of ik nog wat ga tegenkomen waar ik nu nog niet aan gedacht heb.
 10. Heeft iemand die “Tonnenlagerwechsel0.3.pdf” nog ergens, want de link werkt niet meer? Ik moet van het voorjaar deze klus ook gaan uitvoeren. Heeft iemand een link naar de pers die Offenga zou hebben? Ik kan hem niet zo snel vinden op hun site? Ik heb ook nog een E30 cabrio en daar ga ik dit ook nog eens bij uitvoeren dus investeren in een stuk gereedschap lijkt me prima. Ik heb zelf deze voor wiellagers te vervangen, zou dat moeten lukken? Werkt ook erg goed met ophangrubbers, hier bijvoorbeeld voor de voorwielophanging: Er moet wel z'n cupje tussen het bovenste gedeelte van het tonlager en de carrosserie passen, het is z'n 5 tot 10 cm. Gaat dat passen? Alvast bedankt
 11. Victor Eggen

  VOL!!! INSCHRIJFTOPIC Limborit X - zondag 10 juni 2018

  Toen mijn zoontje nog klein was heb ik hem verteld dat ik de stoplichten op groen kon laten springen met de grote ronde knop (navigatie/menu keuze) in mijn e90. Op bekende kruisingen waarvan ik redelijk het tijdstip van het verspringen van de stoplichten kon voorspellen, heb ik dat hem steeds laten zien. Totdat hij ouder werd, en hij mij vroeg waarom ik die knop dan niet indrukte voordat ik stil stond (wijsneus), toen viel ik dus door de mand .
 12. Victor Eggen

  VOL!!! INSCHRIJFTOPIC Limborit X - zondag 10 juni 2018

  Super, wij hebben er erg veel zin in!
 13. Victor Eggen

  VOL!!! INSCHRIJFTOPIC Limborit X - zondag 10 juni 2018

  Omdat de eerste tourrit is waaraan ik deelneem vraag ik me af hoe het in zijn werk gaat. Wat ik uit de beschrijving opmaak is dat we in groepen zullen rijden, kan ook niet anders want ruim 70 auto hou je niet bij elkaar. Is er bijvoorbeeld een GPX bestand voor het geval iemand voor een stoplicht komt te staan?
 14. Victor Eggen

  VOL!!! INSCHRIJFTOPIC Limborit X - zondag 10 juni 2018

  Wij (mijn zoon Tijn 10 jaar en ik) gaan ook graag voor de eerste keer mee, 2x dus, zonder diner.
 15. Victor Eggen

  Geluidsisolatie soft top

  Er zijn binnenhemels te krijgen, er is zelfs een OEM RetroFit Kit (http://www.realoem.com/bmw/nl/showparts?id=CJ11-EUR-06-1998-Z3-BMW-Z3_18&diagId=54_0309). Ik heb alleen nog niet kunnen ontdekken waar die te krijgen zijn voor een redelijke prijs. Als ik RealOEM moet geloven dan is die ruim €450 maar ik heb ze in de USA gezien voor $80. Weet iemand of dit ook tegen een redelijk prijs in Nederland te krijgen is. Ik kan natuurlijk altijd kijken of ze het willen verschepen vanuit USA naar Nederland, moet wel lukken voor dat prijs verschil.
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden