Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

Jan-Willem

Member
 • Aantal bijdragen

  304
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

Waardering in de gemeenschap

28 Uitstekend

1 Volger

Over Jan-Willem

 • Rang
  2.2 member
 • Verjaardag 10-12-1987

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z3 2.8
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Twente

Recente profielbezoeken

730 profielweergaven
 1. Zou het zo niet meer exact weten, kan de buis met de plaat die ik gemaakt had zo snel niet weer vinden. Ik heb 2 keer de originele rubbers terug geplaatst ( bij een e30 ) Met de achteras onder de auto. Zelf heb ik daarna altijd powerflex en later strongflex gemonteerd. Dan stuurt die minder in de kont als je hard de bocht om gaat. Ook beweegt de as dan veel minder met optrekken omdat die opgesloten zit. Let er wel op dat de alu bus in het midden van het rubber bij de e30 verder uitsteekt dan bij de Z3/e36 compact. Je zou is een metaal bewerkings bedrijf in de buurt kunnen vragen of ze iets hebben liggen. Als het liefhebberij en hobby is zou ik de hele achteras demonteren en alles weer netjes maken. Kijk ook even goed naar de draagarm rubbers, vaak zijn die helemaal uitgedroogd. Mooi laagje zwarte 2k lak en alles is weer als nieuw. 👍
 2. Niet heel veel ik denk iets van 4cm vamaf het subframe. Er uit halen is wel makkelijk, maar met het nieuwe rubber er in persen heb je weinig ruimte aan de bovenkant.
 3. Je hebt met die hoge bus niet genoeg ruimte boven het subframe om het dan onder de auto te doen. Dan moeten sowieso de cardanas, remslangen, remkabels, veren en schokdempers los om het subframe ver genoeg te laten zakken. Dan kan je net zo goed de achteras onder de auto weg halen en de achteras op de werkbank leggen.
 4. Jan-Willem

  Batterij verwisselt afstandstandbediening doet het niet

  Voor welk alarm systeem ga je?
 5. Jan-Willem

  Uitlezen abs met icarsoft

  Kan je andere modules wel uitlezen? ABS en de DME bijvoorbeeld
 6. Past van jou mooie lagerset de spindel door het gat dan? Het gat in het tonlager is maar 14mm. Misschien heb je hier wat aan, maar dit zou je wel zelf moeten maken. Deze heb ik zelf gemaakt, een tonlager vork trekker. Het is belangrijk dat er randjes op zitten zodat de vork niet verder naar binnen kan komen. Anders ga je het tonlager klemmen wanneer die naar beneden komt. Ook moet de ring om het tonlager er uit te persen zo groot mogelijk zijn en er moeten 2 inhammen in zitten ( er zitten 2 deukjes in het subframe ) Maar helaas heeft die vork weinig contact oppervlakte, als het tonlager echt vast zet druk je de rand om van het subframe. Daarom heb ik deze gemaakt, nadeel is wel dat je de onderkant van het tonlager er af moet slijpen. Om het lager er weet in te persen heb ik een dikke ring 10mm diameter van 80mm En nog een stuk buis waar een randje uitgedraait is zodat die goed gecentreerd zit op het subframe. Met een 12mm plaat er op gelast en in het midden M12 schroefdraad. Kon die helaas zo snel niet vinden voor de foto.
 7. Je gaat toch geen bout kapot zagen terwijl dat niet nodig is? Je kan het tonlager, er in persen zonder bout. en later het subframe iets bij draaien, bout er weer in en dan weer onder het bevestigings punt drukken Met de krik gaat je nooit lukken, om de tonlagers er in te persen. Het moet het loodrecht in lijn staan, als het iets scheef gaat kan je het vergeten. smeer alleen iets afwasmiddel aan het tonlager met het monteren. Met vet of kruipolie heb je de kans dat de tonlagers los gaan zitten.
 8. Offenga bied zelf geen trekker aan. Voor 10jaar terug kon je daar, voor in totaal €120 de tonlagers laten vervangen. Kan jezelf niet voor lopen kloten, mits je het leuk vind om het te doen. Je hebt dan wel genoeg ruimte om die bout er uit te krijgen. Subframe laten zaken, bout helemaal uit het chassis en het complete subframe iets bijdraaien om de bout er uit te halen. Onder de auto is het wel een heel geklooi om die rubbers te vervangen.
 9. Jan-Willem

  Batterij verwisselt afstandstandbediening doet het niet

  Aaah kijk nu word het duidelijker Probeer dit maar is
 10. Jan-Willem

  Batterij verwisselt afstandstandbediening doet het niet

  Maak is een foto van je afstandsbediening. Is het origineel BMW of aftermarket? De handleiding die je gevolgt hebt is voor een sleutel waarmee je ook het alarm aan en uit kan zetten.
 11. Als je 1 keer de tonlagers wilt wisselen heeft het geen zin om er een tooltje voor te kopen of te maken. Tenzij je het leuk vind en de mogelijkheden hebt om het te doen. Ik heb veel e30's gehad en er toen een tooltje voor gemaakt. Offenga heeft er een speciale pers voor, zo dat met een gemonteerd subframe de tonlagers vervangen kunnen worden. De rubbers van de draagarm kan je er met een stuk M12 draadstang en paar dikke ringen grote ringen er uit en er in krijgen.
 12. Jan-Willem

  Dempers lek

  Jij doet direct aannames die nergens op slaan, een discussie kan leuk en leerzaam zijn. Maar wel op een normale manier en niet direct op de man spelen! Dat er progressieve veren onder een Z4 zitten wist ik niet. Het is ook niet mijn intentie geweest op de TS op het verkeerde been te zetten, door de foto die puur als voorbeeld bedoeld is.
 13. Jan-Willem

  Dempers lek

  Nieuwe goede schokdempers word het altijd weer een hele andere auto van. heb je ook direct de draagarmen laten vervangen? Mooi dat je er blij mee bent, geniet er van 👍
 14. Jan-Willem

  Dempers lek

  Ja ik heb inderdaad geen foto's gepost van z4 veren om iedereen op het verkeerde been te zetten 🙄 Wat een goede eigenschap om daar direct van uit te gaan! De foto is puur als voorbeeld gebruikt, omdat ik zo snel geen oem Z4 veer naast een H&R veer kon vinden. De foto's zijn trouwens van een e92 M3
 15. Jan-Willem

  Kunststof defrost-roostertjes

  Bedoel je de motor van de aanjager? Die zit onder de afdek kappen waar de assen voor de ruitenwissers omhoog komen. Het is trouwens wel verstandig om dat eens schoon te maken. Bij mij zat er een heel "vogel nest" in. Aangezien de Z3 geen interieur filter geeft gaat alles op je verdamper of kachelradiator zitten. Ruitenwissers er af Afdek kappen er af Ruitenwisser motor er uit Afdek kap aanjager motor er af Aanjager motor er uit En dan met een lang verlangstuk op de stofzuiger alle troep weg halen.
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden