Spring naar bijdragen
Zoeken in
 • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

Jan-Willem

Member
 • Aantal bijdragen

  334
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Waardering in de gemeenschap

32 Uitstekend

1 Volger

Over Jan-Willem

 • Rang
  2.2 member
 • Verjaardag 10-12-1987

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z3 2.8
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Twente

Recente profielbezoeken

801 profielweergaven
 1. Jan-Willem

  Z3 Trekhaak monteren Fa Hoppenbrouwer

  Wat willen jullie toch met een trekhaak op de Z3? Tijdens terugweg van de vakantie kwam ik dit tegen onderweg.
 2. Jan-Willem

  Foutcode DME (mixture too lean, bank 1) - P0171

  Bougies er uit draaien en de kleur vergelijken. Ze moeten allemaal mooi koffie bruin zijn, als er een witte aanslag op zit loopt die veelste arm. Dat zou ik als eerste doen, daarna verder kijken wat er aan de hand kan zijn. Heb je BMW inpa? Je kan ook de fuel trims analyseren.
 3. Jan-Willem

  E90 velgen op een Z3

  Auto is geschorst, test monteren kan wel. Maar het schiet nog niks op als het later wel blijkt aan te lopen tijdens het rijden.
 4. Jan-Willem

  E90 velgen op een Z3

  Eerst maar is horen of iemand met velgen rijd met dezelfde specs en of het goed past zonder aanlopen ect. Model is top vind ik 👍
 5. Jan-Willem

  E90 velgen op een Z3

  Dat klopt, maar aangezien er nog redelijke winterbanden op die set zitten kan ik ze beter nu verkopen als het problemen gaat geven.
 6. Jan-Willem

  E90 velgen op een Z3

  Ik heb andere velgen gekocht voor op de Z3 Dit zijn velgen van een e90. Alleen heb ik er niet goed overnagedacht, de originele et waarde is 41 straks ga ik naar et34. Opzich geen probleem dacht ik, de velg komt dan 7mm verder naar buiten. Maar de velgen zijn 0,50inch breder, dus komt bij de 7mm nog 0,25inch bij. Ze komen in totaal 13.4mm verder naar buiten. Achter zal dat geen probleem zijn, maar aan de voorkant heb ik geen zin in een kans op aanlopen. Helaas kan ik het nu niet testen omdat de auto geschorst. origineel is de maat Styling 18 225/45/17 ET41 7.5J 245/40/17 Styling 18 ET41 8.5j De E90 velgen hebben dezelfde maat rondom Styling 32 E90 225/45/17 8J Et34 Gaan deze e90 velgen passen onder de Z3 zonder aan lopen of andere problemen?
 7. Jan-Willem

  BMW werkplaats/specialist regio Zwolle?

  Zelf geen ervaring mee maar zeer positieve berichten gelezen op andere fora.
 8. Jan-Willem

  Nieuwe schokbrekers en/of verlagen

  Een B12 set kan bijna nooit fout gaan, erg fijne sets. Kwaliteits problemen heb ik weinig van gehoort of gelezen.
 9. Jan-Willem

  INPA aan de praat krijgen

  Dat klopt helemaal, ik kan met inpa met de usb kabel niet die functies uitlezen. Bij mijn inpa kloon zat er wel een verloop bij van OBD1 naar OBD2. Ik heb een nieuwe hardschijf gekocht met windows xp om het goed werkend te krijgen. Mooiste zou een keer een laptop zijn met een seriele stekker, dan kan je die functies wel gebruiken.
 10. Jan-Willem

  Koel vloeistof probleem

  De doppen op het reservoir zit een overdruk beveiliging in. Soms gaan die kapot, de dop kan je gewoon nieuwe halen bij de dealer of een automaterialen zaak.
 11. Jan-Willem

  INPA aan de praat krijgen

  Heb je die schakelaar op de obd stekker wel goed staan?
 12. Jan-Willem

  Z3 autoblog special

  Z3 autoblog special https://www.autoblog.nl/nieuws/special-bmw-z3-e36-7-118779 Leuk stukje al kloppen niet alle details.
 13. Jan-Willem

  Overweeg een Z4M roadster...

  Heel gaaf! Gefeliciteerd! Mocht je nog een heel goed adresje zoeken voor onderhoud aan de S54B32 dan kan ik zeker Nick aanraden van TEG! http://theengineersgarage.com
 14. Jan-Willem

  INSCHRIJFTOPIC TwentZe Toppen Rally - zaterdag 5 oktober 2019

  Klinkt leuk! Wanneer wil je dat gaan doen? Lekker weer zou helemaal mooi zijn, al valt dat natuurlijk niet helemaal te plannen. Zelf heb ik 2 keer mee gedaan aan de melbuuln rally van Borne. Ontzettend leuk om te doen.
 15. Jan-Willem

  330i remmen upgrade op Z3 Coupe 2.8

  Ik weet niet wat je achtergrond is maar aangepaste remschijven en adapters worden ontzettend veel gebruikt. Ook voor circuit auto's en serieuze remmen sets. Bij de RDW in Nederland is het geen probleem als het er allemaal netjes uit ziet en goed remt. Dan mag de set zelf gemaakt zijn, zonder berekening. https://www.300mm.de Dit bedrijf maakt conversies voor de e30, dan koop je dus schijven en adapters met een TUV keuring. Leuke site om rond te kijken, mooie remmen sets! Ze hebben zelfs een voor achter op de Z3 2.8! https://www.300mm.de/index.php?cPath=17_18 Zolang je maar het juiste materiaal gebruikt voor de adapters is er niks aan de hand. Zelf ben ik niet kapot van aluminium adapters al kan het wel. Persoonlijk gebruik ik liever ST52, daar heb ik al een keer een set adapters van laten maken voor een e30. Van 260x20mm naar 284x22mm en e36 remklauwen. Verschil was echt mega groot, een e30 die fatsoenlijk remt is wel fijn. Die schijven kwamen van een fiat multipla JTD, zijn die auto's toch nog ergens goed voor haha. Naafgat was heel iets uitgedraait op de draaibank. ( ik hoop dat de foto's werken / LET OP E30 remschijven voor ) Adapters kan je prima frezen, het mooiste is wel CNC. Toen ik de e30 remset gemaakt had, heeft een andere e30 liefhebber mij geholpen met het ontwerp van de adapters en hij heeft ze CNC gefreest. Helaas wil die alleen nog van een cad tekening werken en 10sets verkopen.
×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden