Spring naar bijdragen
  DONEREN VIA PAYPAL

Horus

>>Donateur<<
 • Aantal bijdragen

  1280
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  20

Waardering in de gemeenschap

92 Uitstekend

Over Horus

 • Rang
  3.0 member
 • Verjaardag 10-12-1951

Persoonlijke Informatie

 • Auto(s):
  Z4 2.5i en Saab 93 Sport Estate
 • Geslacht
  Male
 • Locatie
  Omg. Zwolle
 • Interesse(s)
  Zeilen, Motortechniek

Recente profielbezoeken

670 profielweergaven
 1. Z4 E89 iDrive Controller kapot?

  Volgens de TIS (link van @Blackwwz3) zit de controller vast geklikt in zijn bevestigingsbeugel. Om de controller te lossen kabels voorzichtig af koppelen, daarna kan het paneel met controller en al mee naar een veilige werkplek. Doeken er onder en voorzichtig de clips iets naar buiten buigen om de controller los te kunnen nemen. Alleen als de bracket ook vervangen gaat worden moeten de boutjes los. Nieuwe controller op zijn positie leggen en voorzichtig vast drukken tot clips vast klikken. Terug naar de ZZZZ kabels er aan, accu weer aansluiten en testen. Zie mijn opmerking hiervoor over de mogelijke noodzaak van het (her)coderen.
 2. Sticky steering!

  Ik hoop er toch van uit te mogen gaan, dat deze 'auto-elct' je niet de stuurkolom laat uitbouwen om daarna a € 375,- de ring te verdraaien als zijnde de oplossing voor ss. Stuurkolom uitbouwen en een of meer lagers vervangen lijkt me meer voor de hand te liggen. Maar goed daar willen ze geen openheid over geven. Dus hier kom je niet verder mee.
 3. Z4 E89 iDrive Controller kapot?

  ^^Het gaat bij het coderen er meestal om, om het nieuwe elektronica deel van de juiste VIN Code te voorzien. Als je dus een gebruikte koopt, dan zal er naar verwachting een 'vreemde' VIN code in staan. Maar eerst proberen lijkt me!. Mijn gevoel zegt me dat ik bij de montage de accu los zou koppelen voor de zekerheid. Als alle stekkers weer op hun plaats zitten, dan de accu weer aansluiten en daarna het contact inschakelen om te zien hoe het gaat. Als ie niet werkt, wil dat dus nog niet direct zeggen dat ie stuk is. Eerst uitlezen (foutcodes) en daarna Coderen/inleren met INPA zou dan de oplossing kunnen zijn.
 4. Z4 E89 iDrive Controller kapot?

  Onder aan het TIS document in je tweede link staat dat de controller geprogrammeerd moet worden.
 5. Voorstellen, 'nieuwe z3 én kacheltroubles...

  Chrome Kieuwen op zo'n mooie ZZZ; jammer. Het wordt er schreeuwerig van (dat is hier op het forum ook al wel eens anders verwoord....) Hij is nu zo mooi 'ingetogen'. Als ik mijn mening mag geven (en dat doe ik dan maar), dan zou ik naar andere velgen uit kijken. Verder is het zo te zien een prachtige auto!
 6. Schrapend geluid bij nemen drempels

  En........ kijk / zoek niet alleen rechts. Je zal niet de eerste zijn die zich daarmee vergist. Denk aan slechte wiellagers; je zoekt en vindt uiteindelijk het probleem aan de andere kant!
 7. Wat heb je onlangs nog voor je (Z)ZZZ gekocht?

  Heb gisteren naar aanleiding van posts op dit forum het thermostaathuis incl. thermostaat en het koelvloeistofreservoir van vervangen voor nieuw. Ik kan me de noodzaak van deze aktie niet geheel voor stellen, als ik de vervangen onderdelen bekijk (E85 / 2.5 / 145k.). Heb helaas vergeten een plaatje van het nieuwe koelvloeistof reservoir te maken.
 8. Voorstellen, 'nieuwe z3 én kacheltroubles...

  @Japz; In elk geval welkom hier en veel geluk en plezier met je nieuwe aanwinst. Foto's van je nieuwe bolide zijn we wel dol op!
 9. Wat heb je onlangs nog voor je (Z)ZZZ gekocht?

  @pimgmx, Die aardig ogende maar wel zeer venijnige beestjes schijnen er een hekel aan te hebben om over gaas te moeten lopen. Ook hier zie je wel van die rekjes (iets minder robuuste randen dan op de getoonde foto) die min of meer permanent op de oprit liggen en waar dan steevast de auto boven geparkeerd wordt. Bij Conrad staat op de site genoeg materiaal om er wat tegen te doen, en dat met de wc-blokjes in de motorruimte voldoet bij mijn buurman in elk geval bewezen niet. https://www.conrad.nl/nl/Search.html?WT.mc_id=google&insert=8J&WT.srch=1&gclid=Cj0KCQiA1afSBRD2ARIsAEvBsNmEb55ecthES50k2oHyfdaDEsG66-Na1E09MPc5f-YhqArzLeZ8AdUaAiA2EALw_wcB&tid=3236104_1049044928_kwd-3251567991&searchType=SUGGEST&search=marterverschrikker
 10. Wat heb je onlangs nog voor je (Z)ZZZ gekocht?

  Gelukkig nieuwjaar! Steenmarters zijn een plaag hier. Ze zijn nog beschermd ook. Kom hier bij een garagist en hij kan je vele voorvallen melden van stuk gebeten elektra en waterslangen in auto's. Het schijnt dat die producten gemaakt zijn van o.m. beendermeel, waar die steenmarters dan wel weer trek in hebben. Ik heb hier in mijn garage een apparaatje liggen (op 230V) dat een geluidje (zou moeten) maken waar die beesten een hekel aan hebben. Ik hoor er niets van; zie alleen het rode lampje branden. Gelukkig binnen ook geen steenmarter(s). Overigens Jan, het kan ook goed zijn dat jouw isolatie contact gemaakt heeft met het blok en daardoor stuk geschavield is.
 11. Wat heb je onlangs nog voor je (Z)ZZZ gekocht?

  Nou humor, ik liet afgelopen najaar vol trots het vooronder van mijn ZZZZ aan een kennis zien. je begrijpt het al. Allemaal afdrukken van de poortjes van een steenmarter. Je kon ze duidelijk zien op mijn brandschone blok. Hij had vermoedelijk lekker liggen slapen in het hoekje links voor onder de ABS pomp. Gelukkig geen schade verder. Maar je schrikt wel.
 12. Wat heb je onlangs nog voor je (Z)ZZZ gekocht?

  Dit is naar ik aanneem de isolatie van de motorkap? Door warmte aangetast, of .........door steenmarter(s)?
 13. Wat heb je onlangs nog voor je (Z)ZZZ gekocht?

  @CorvH. Wat mankeerde er aan je eigen 'luchtalarm'?
 14. Nieuwe aanschaf Z3, en nu...!

  Wellicht had de vorige eigenaar een boksbeugel als ring en een pak spijkers in zijn kontzak....... Vandaar ook het vlekkeloze uiterlijk van deze m.i. toch verder echt nette ZZZ; dwong respect af bij de medeweggebruikers.
 15. Kraken stoel tegen achterpaneel

  Ik ken dit verschijnsel ook. Doe er meestal een stukje jas die in het vakje achter de stoel zit tussen. Geen gekraak meer.
×