Spring naar bijdragen
Zoeken in
  • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

iliefde

Foutmelding richtingaanwijzers achter

Aanbevolen berichten

Foutmelding richtingaanwijzers achter

Ik krijg sinds vandaag onregelmatig foutmeldingen dat mijn richtingaanwijzers achter (zowel links als rechts) niet werken.

 

Mijn Z4 heeft vanwege de vakantie 2 weken stil gestaan en heb er vandaag weer voor het eerst mee gereden. Ik merkte vanmiddag dat er aan de binnenkant condens op de voorruit zat, iets waar de auto normaal gesproken geen last van heeft (er wordt dagelijks over langere afstanden mee gereden). 

 

Heeft er iemand suggesties waar te beginnen met zoeken? Vanwege het slechte zicht ‘s avonds nog niet kunnen kijken of de paravan schoon is. Waar zit de computer voor de richtingaanwijzers? 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Zeer waarschijnlijk condens in je achterlicht, welke sluiting veroorzaakt. Ik heb dat ook eenmaal gehad toen met vakantie de auto in de regen had gestaan. :61_sob:Verder staat ie altijd droog namelijk. Zoek maar eens op E89 en achterlichten. Hetzij in het Engels of Duits. BMW is al bij revisie 6 ofzo van de achterlichten. De huidige nieuw verkochte achterlichten zijn eindelijk goed.

 

Hier alvast een fijn stukje proza. https://www.zroadster.com/forum/threads/led-blinker-in-rueckleuchte-reparabel.118100/

bewerkt door Ewout

Deel dit bericht


Link naar bericht

Niet alleen in de achterlichten staat wel eens water. Omdat je ook vocht in de cabine hebt, zou ik zeker de bak waarin de accu en de pomp van het dak staat goed doorzoeken op water. Die bak is bekleed met schuimstof, zuigt vocht op.

Ook hier staan de diverse fora vol mee, forummember KA4 heeft hier dacht ik ook al last van gehad. Kan leiden tot dure reparaties en uiteraard wast Bmw zijn handen in onschuld.....

Deel dit bericht


Link naar bericht
17 uur geleden zei Frenkie:

... uiteraard wast Bmw zijn handen in onschuld.....

 

Oh, noemen ze bij BMW die derrie In de bak van de accu en de dakpomp "onschuld"?

Deel dit bericht


Link naar bericht

Bedankt voor de tips. Ik ga op onderzoek uit. Wat mij vooral bevreemdt is dat de storing in beide achterlichten ineens op hetzelfde moment op komt zetten. Daarnaast heb ik recent ook al eens een melding van een motorstoring gehad die aangaf dat beide katalysatoren niet meer functioneerden (bekende P0420 en P0430 melding). Omdat ik dat niet vertrouwde, 2 kats die in parallel werken op hetzelfde moment defect, heb ik er nog even niets aan laten doen. Daarom ben ik een beetje argwanend over de melding van de storingen in de achterlichten. Het lijkt er eerder op dat de computer problemen heeft, wellicht door het vocht. Daar moet ik in ieder geval achter aan. De auto staat (helaas) altijd buiten. Ik heb echter in het kleine jaartje dat ik er nu mee rij, nog niet eerder vochtproblemen gehad.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Een lang onderzoek was niet nodig. Er zit condens in beide achterlichten 😬. Vooralsnog geen vocht gevonden in de cabine of de accubak 😅

bewerkt door iliefde

Deel dit bericht


Link naar bericht

Tot bouwjaar 2011 is dit een bekend probleem, daarna heeft er een modificatie plaatsgevonden qua ophanging en lampen zelf. Wil je er echt vanaf zal je inderdaad nieuwe lampen met modificatie moeten laten plaatsen. De oude lampen lekken, is geen condens. Volgende is dat dan de accubak vol gaat lopen uiteindelijk met als gevolg dat je dak contstructie er mee gaat stoppen. En dan wordt het serieus kostbaar. Niet te lang mee wachten zeker als de auto altijd buiten staat.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik zat bij Ekris op de site te kijken naar de prijzen voor de achterlichten. Niet iets om heel vrolijk van te worden. Heeft iemand enig idee wat PuMA maatregel 31209902 betekent? Dat staat als opmerking bij het bestelnummer. Googlen leverde niet veel op.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Puma maatregel was dat er onder garantie de achterlichten vervangen zouden worden. Echter is deze regeling verjaard en vervallen.

Niet alle achterlichten tot 2011 lekken, maar het komt wel regelmatig voor, een goedkoper alternatief is alles kittenipv nieuw achterlicht, helaas niet OEM en ik vind kit hmmmmmmmm beunhazenwerk als het wordt gebruikt op een plek waar het niet hoort of zat

bewerkt door Blackwwz3

Deel dit bericht


Link naar bericht

@iliefde.

De storingen en foutmeldingen kunnen ook liggen aan het te lang stilstaan van de auto i,.c.m. aflopen accu door de vele elektronica. Ik heb dat ik  het begin gehad, accu was minder maar nog wel goed deze is toen onder dealer garantie vervangen en het was weg (rij nml vaker een paar weken nieten hij staat buiten).

 

 

M.a.w. je accu moet in een hele goeie conditie zijn als je niet veel rijdt. anders krijg je op diverse plekken spannigsvallen wat eenmalige storingen geeft. Rij je veel, heb je dat probleem niet. 

Overbuurman had hetzelfde probleem, elke keer storingen, maar hij reed maar 7km per week!!!! Nu rijdt die dagelijks en heeft die geen problemen meer  Dynamo laadt pas op aangeven van de auto, niet meer direct zoals vroeger.

Deel dit bericht


Link naar bericht

@Blackwwz3

Bedankt voor je tip. Ik rij normaal gesproken dagelijks lange afstanden met de auto. Die 2 weken stilstaan is een uitzondering maar ga wel controleren wat de leeftijd van de accu is.

 

Ik kwam nieuwe achterlichten van Van Wezel tegen. Ervaringen daarmee? Scheelt aardig qua kosten maar heb geen idee of alle benodigde modificaties doorgevoerd zijn en of de pasvorm correct is.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ben ik ook benieuwd naar. Maar koop ze waar je ze terug kan sturen evt. Let op de codes op de unit. Dacht dat ze met versies werken. Als dat erop staat, weet je meer. Zie ook die Duitse link. 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Nieuwe achterlichten laten monteren bij Gijsbertsen. Maar geen risico genomen en voor originele onderdelen gegaan. Hopelijk hiermee het probleem definitief opgelost en geen ellende met de pomp in de toekomst.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


  • Onlangs hier   0 leden

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden