Spring naar bijdragen
Zoeken in
  • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

SlowCo

Welke vraagprijs Z3 2.8 Autom. '98 orig. NL 3e eig. 112dkm?

Aanbevolen berichten

Welke vraagprijs Z3 2.8 Autom. '98 orig. NL 3e eig. 112dkm?

Beste kenners en liefhebbers,


Ik zit er over te denken om mijn BMW Z3 te gaan verkopen. Na 4,5 jaar wordt het misschien eens tijd voor wat anders. Ik heb echter geen idee wat de vraagprijs moet gaan worden. Vandaar dit topic hier zodat jullie hopelijk een serieuze indicatie kunnen en willen geven. 

 

Het gaat om een origineel nieuw in Nederland geleverde BMW Z3 2.8 automaat met bouwjaar 1998 in arctic silver metallic met Oregon leather in Taninred en fine wood trim. Ik ben de derde eigenaar en heb hem, met veel plezier, van de 86 duizend waarmee ik hem kocht naar de huidige 112 duizend kilometer gereden. Waarvan 99% met het dak open aangezien ik de auto enkel voor mooi weer ritten heb gebruikt. Hij staat bij mij altijd in de garage en zo te zien was dat ook zo bij de vorige eigenaren. De spiegels klappen namelijk soepel in en uit, iets wat bij de meeste Z3's die veel buiten hebben gestaan, niet meer schijnt te lukken. Hij heeft het originele dak er nog op dat in prima, waterdichte conditie is. Kortom de staat van de wagen is dus keurig te noemen voor z'n leeftijd en kilometers en helemaal origineel.  De bijbehorende persenning en oorspronkelijke Style 35 wielen heb ik namelijk ook nog in bezit. Er zitten nu origineel BMW Style 72 (=mijn eigen bouwjaar) breedset wielen met Michelin Pilot sport 4 banden onder, in de maten 225/40-18 (voor) en 255/35-18 (achter). De prachtige, vloeiende vorm van de spaken vind ik perfect bij de lijnen van de Z3 passen en ik wilde er zeker niet de afgezaagde, 13 in een dozijn, style 32 wielen onder hebben...;-)

 

De laatste servicebeurt is bij Z3 specialist Ruud van Vuuren in Reeuwijk geweest en inmiddels is hij weer toe aan de volgende. Ook zijn er een paar minpuntjes die nog aangepakt moeten worden voor de verkoop. Zo werkt de centrale deurvergrendeling aan de bestuurderskant niet meer. Ik heb inmiddels wel een nieuwe module klaar liggen voor inbouw. De stoelen beginnen een klein beetje speling (het bekende Z3 "rocking seat syndroom") te vertonen dus daar moeten nog nieuwe plaatjes in gezet worden. En voor het mooie zouden de uitlaatsierstukken vervangen moeten worden omdat ze ooit te ver op de (originele) uitlaat gemept zijn. Daarbij zijn ze "gebutst" en te vast komen zitten om nog netjes te maken. 

 

Dit zijn allemaal klusjes die ik al jaren aan het uitstellen ben en waar ik waarschijnlijk ook niet meer aan ga beginnen. Ik denk af en toe wel dat ik nauwelijks gehandicapt ben en nog best wat kan. Maar de realiteit is dat ik me in een rolstoel moet verplaatsen en maar korte stukken kan lopen op krukken. Met steeds meer pijn aan en last van mijn lijf, wordt de drempel om er aan te beginnen helaas steeds hoger. Het idee is dus om begin volgend jaar de klusjes aan mijn Z3 uit te besteden in combinatie met een grote beurt en hem dan rond april in de verkoop te zetten. 


Maar dan de vraag waarvoor ik dit topic getypt heb: wat is jullie inschatting qua vraagprijs die ik er dan aan moet gaan hangen? En wat zou de realistische verkoopprijs kunnen zijn? Ik heb zelf de markt voor deze wagens niet bijgehouden dus heb er nog niet echt een beeld bij. 

 

Voor degenen die het kenteken na willen trekken voor ze een oordeel geven: TN-PX-33. 

 

En hieronder nog de optielijst:


Type code: CJ31
Model: Z3 (EUR)
E-F-R series: E36 7
Series: 3
Type: ROADST
Steering: LL
Doors: 2
Engine: M52
Displacement: 2.80
Power: 142 (193 hp)
Drive: HECK
Transmission: AUT
Paint code: 309 - ARKTISSILBER METALLIC
Upholstery code: Q4TD - LEDER OREGON/TANINRED
Prod.date: 1998-04-22
S205    Automatic transmission
S209    Differential lock 25%
S214    Automatic stability control (ASC+T)
S243    Airbag for front passenger
S272    BMW LA wheel Z Star
S314    Door mirror, driver lock, heated
S345    Chrome Line Interieur
S380    Hardtop-preparation
S388    Softtop, black
S395    Rollover protection system
S398    Softtop, electromech. semiautom.
S410    Window lifts, electric, front
S423    Floor mats, velours
S438    Fine wood trim
S441    Smoker package
S494    Seat heating driver/passenger
S502    Headlight cleaning system
S510    Headlight vertical aim control
S520    Fog lights
S530    Air conditioning
S540    Cruise control
S548    Kilometre speedo
S550    On-board computer
S687    Radio preparation
S710    M sports steering wheel, multifunction
S818    Battery master switch
S863    Dealer List Europe
S886    Operating instructions, Dutch
S925    Dispatch protection pack
 

Alvast bedankt voor het lezen en ik ben benieuwd wat jullie oordeel is.

 

Vriendelijke groet,

Marco

 

Z3 klein2.jpg

Z3 klein3.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht

Dit heeft niks met kenners te maken voor de een is die €3k waard voor een ander(e gek) +€10k. Met de volledige beschrijving denk ik dat je gewoon het onderste uit de kan wilt hebben (wie niet). 

Gewoon voor jezelf beslissen wat hij jou waard om er afscheid van te nemen 😉.

 

en ergens zie ik dit ook eigenlijk als een verkoop topic wat eigenlijk alleen voor donateurs is (dus de kans dat dit topic verborgen wordt zit er dik in #inberaad)

Deel dit bericht


Link naar bericht

Hoi Ruud,

 

Bedankt voor je reactie. Het was niet mijn bedoeling om tegen de regels in te gaan. Ik kom niet veel op dit forum en wist niet dat je donateur moest zijn om een auto te verkopen. Op dit moment is dat ook nog niet de bedoeling. Ik ga er van uit dat het daadwerkelijk verkopen pas verstandig is in het voorjaar. En ik heb de afgelopen jaren niet in de gaten gehouden hoe "de markt" voor dit soort auto's is.

Hopelijk willen sommigen hier, die in de afgelopen twee jaar een soortgelijke Z3 verkocht hebben, een prijsindicatie geven van de werkelijke verkoopwaarde. Ik zie op internet grote prijsverschillen en vraag me oprecht af wat hij waard zou moeten zijn. Vandaar ook dit topic in "vragen staat vrij". Zodra ik hem werkelijk ga verkopen, zal ik zeker donateur worden om hier een echt verkooptopic te mogen openen. Ik hoop dat dit topic nog even mag blijven staan. 

 

Vriendelijke groet,

 

Marco

Deel dit bericht


Link naar bericht
21 minuten geleden zei SlowCo:

Ik zie op internet grote prijsverschillen en vraag me oprecht af wat hij waard zou moeten zijn.

Die vraag is tegenwoordig niet echt meer te beantwoorden, vandaar mijn opmerking. Mocht je hem verkopen dan zou ik gewoon vragen wat hij jou waard is. Of je laat hem een keer taxeren dan kan je met de taxatiewaarde aan de gang  😌

 

We zullen je opmerking meenemen 😉

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik moet bekennen dat het voor mijzelf ook een beetje moeilijk is om een vraagprijs te bedenken. En ik merk ook dat ik nog niet weet wat ik hierna zou willen gaan rijden. Dus de kans is groot dat, na de beurt en klusjes in het voorjaar, er geen verkooptopic komt. Als ik dan, na een aantal maanden niet gereden te hebben, weer instap in de Z3 houd ik hem waarschijnlijk weer minstens een jaar. Ik had, voor ik hem kocht, ook niet verwacht dat hij zo goed zou bevallen en ik er zoveel kilometers mee zou gaan rijden. Dat was in ieder geval niet mijn bedoeling. Helaas kan ik door mijn fysieke beperking niet met een gerust hart inschrijven op de ritten die jullie hier vaak organiseren. Het is meestal pas vlak van tevoren duidelijk of ik weer een paar (redelijk) goede dagen heb. En dan moeten die goede dagen vaak ook nog besteed worden aan de normale dagelijkse dingen. Anders had ik graag eens meegereden. Wellicht volgend jaar als ik toch besluit om hem te houden. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
8 minuten geleden zei SlowCo:

Ik moet bekennen dat het voor mijzelf ook een beetje moeilijk is om een vraagprijs te bedenken

 

Helaas kan ik door mijn fysieke beperking niet met een gerust hart inschrijven op de ritten die jullie hier vaak organiseren. Het is meestal pas vlak van tevoren duidelijk

- snap ik, maar wel is duidelijk dat je twijfelt of je hem überhaupt wel wilt verkopen.

 

- als dat bij de organisatie bekend is kan je je onder voorbehoud inschrijven dn zullen ze daar rekening mee houden.

 

Denk dat je hem maar gewoon moet houden 😎

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Als indicatir

Er staat al een hele tijd een vergelijkbare 2.8 te koop voor 8000€ en hij raakt hem niet kwijt 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
3 minuten geleden zei Ruud_19:

- snap ik, maar wel is duidelijk dat je twijfelt of je hem überhaupt wel wilt verkopen.

 

- als dat bij de organisatie bekend is kan je je onder voorbehoud inschrijven dn zullen ze daar rekening mee houden.

 

Denk dat je hem maar gewoon moet houden 😎

 

Ja, maak het maar weer moeilijker om er afstand van te doen...😄

 

3 minuten geleden zei Scorpion:

Als indicatir

Er staat al een hele tijd een vergelijkbare 2.8 te koop voor 8000€ en hij raakt hem niet kwijt 

 

 

Heb je een link naar die Z3 en hoe vergelijkbaar is hij? 

Dat lijkt me namelijk een vrij scherpe (te lage?) prijs voor dit type auto met deze achtergrond.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Wel wat meer gelopen , prijzen tussen 8000 - 12500 via de bekende verkoopsites

42A3AA3C-2B69-4D18-AE41-D9FCDF184373.png

Deel dit bericht


Link naar bericht

Dankje, Scorpion.

Dat is inderdaad ook een mooie. Wel een halve ton meer op de teller en "geen oordeel" op de RDW site over die stand. Waarschijnlijk omdat hij pas in 2006 geïmporteerd is naar Nederland. En al 4 particuliere en 1 zakelijke eigenaar in die relatief korte tijd. Geen idee of het totale aantal eigenaren in het buitenland van voor de invoer ook bekend is. Maar als je juist een handgeschakelde versie zoekt, lijkt dat me geen slechte keuze op het eerste gezicht. Het autobedrijf waar hij te koop staat, heeft wel meer leuke wagens staan trouwens. 

 

Wat je al schrijft, lijken de vraagprijzen erg sterk te variëren. Ik weet ook niet of het aanbod in het voorjaar nog toe gaat nemen en wat voor exemplaren daar bij zullen zitten.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Vraag tussendoor, ik zie dat je de MV72 velgen erop hebt zitten, is dat de 18" breedset? 225 voor 255 achter? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
1 uur geleden zei 330dM:

Vraag tussendoor, ik zie dat je de MV72 velgen erop hebt zitten, is dat de 18" breedset? 225 voor 255 achter? 

 

Klopt, staat ook in het verhaal. Er zit voor 225/40-18 op en achter 255/35-18. 

Zoals ik al schreef, vind ik de vorm van de spaken erg goed bij de lijnen van de Z3 passen. Voor het mooie zou de voorvelg nog wel ruim een halve inch smaller mogen zijn. 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Duh, niet goed gelezen, sorry. Ik heb ze in de zomer op m'n E46, wist niet dat het past, staat inderdaad goed op een Z3.

ET 47 vs ET 41, Verschil is als ik het goed heb dan 6mm voor en 9mm achter?, gebruik je spacers?

bewerkt door 330dM

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik heb echt veel velgen de revue laten passeren voor ik deze koos. Op een of andere manier vind ik de Style 72 gewoon erg mooi bij het Z3 lijnenspel passen. Eigenlijk beter dan op de 3 serie waar ze onder vandaan komen 😉

Als ze 17 inch en iets smaller geweest waren, was het helemaal perfect. Maar het blijft een erg persoonlijke keuze en het blijft me verbazen dat velgen zo veel invloed hebben op de het totaal plaatje van de Z3. Zet er meerdere in exact dezelfde uitvoering bij elkaar met alleen andere velgen eronder en het is meteen een groot verschil in aanblik.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

  • Onlangs hier   0 leden

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden