Spring naar bijdragen
Zoeken in
  • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

Borubudur

Kachel volledig warm of koud + vraag stoelverwarming

Aanbevolen berichten

Kachel volledig warm of koud + vraag stoelverwarming

Goedemorgen allen,

 

Recentelijk mij hier geregistreerd dus zal mij even kort voorstellen. Daan, 28 jaar uit Amsterdam en heb sinds kort als nieuwe hobby een BMW Z3 aangeschaft, zie foto. Het 'rommelen' aan auto's is voor mij (redelijk) nieuw dus vandaar een aantal vragen. Hopelijk kunnen jullie mij hier enigszins mee op weg helpen :).

 

1) Als ik mijn kachel naar volledig warm wil draaien draait de knop niet verder dan plus minus 75%, verder draaien lukt niet, je voelt dat er weerstand achter zit. Ook is de temperatuur niet verdeeld, op de koudste stand is het een coole lucht, iets warmer en de kachel geeft volgens mij de meest warme stand. Kan iemand wellicht vertellen wat voor een probleem dit is en hoe ik dit kan verhelpen?

 

2) De stoelverwarming van de bestuurderskant schiet uit na ongeveer 5 seconden. De stoel wordt dus ook niet warm. Passagierskant werkt wel naar behoren. Ik heb het e.e.a. gelezen over stoelverwarming 'matjes' o.i.d. maar hoop dat iemand mij hier iets specifieker over kan vertellen en hoe ik dit probleem kan verhelpen.

 

3) De passagiersstoel gaat niet omlaag. Je hoort de schakelaar wel klikken maar de stoel weigert te zakken. Ik heb gelezen dat een paar 'tikken' op het mechanisme kan helpen omdat deze wel eens vast willen gaan zitten. Iemand die hier wellicht nog informatie over heeft?

 

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

 

 

IMG_5243.PNG

Deel dit bericht


Link naar bericht

Welkom Daan.

Leuke Z3, wat is het voor een? 🙂

 

Dat overgangsprobleem dat je aangeeft met de verwarming is volgens mij een Z3 kwaal.

In mijn Z3 kan ik weliswaar wel de temperatuurschakelaar helemaal ronddraaien maar is het in principe 0% - 85% koud en 86% - 100% warm. Daar zit praktisch bijna geen overgang in. Zou ik me dus niet al te druk over maken.

Ik heb in mijn Z3 wel het probleem dat als ik mijn temperatuurschakelaar terugdraai naar 0% en mijn auto een nacht laat staan, ik hem bijna niet voorbij 50% van de schakelaar krijg.

Je merkt dan dat er iets achter zit wat de schakelaar blokkeert. Ik vermoed dat dit wat kabels van mijn autoradio zijn en met wat meer kracht schiet de schakelaar wel voorbij dit punt.

Vanaf dat moment heb ik hier dan ook geen last meer van (totdat hij weer een hele tijd onder 50% heeft gestaan).

 

Stoelverwarming probleem zegt me niet zo veel. Standaard gaat hij volgens mij eerst na een paar minuten uit zichzelf uit. Als je hem dan weer indrukt blijft hij wel aanstaan.

De verwarming in het zitvlak van de bestuurdersstoel van mijn Z3 is kapot maar het lampje blijft wel gewoon aanstaan zoals hierboven omschreven. De verwarming in het rug-gedeelte doet het dan ook prima.

Ik zou bijna denken dat een van de matjes in je Z3 kortsluiting maakt o.i.d. waardoor de verwarming automatisch weer uitgaat.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

  • Onlangs hier   0 leden

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden