Spring naar bijdragen
Zoeken in
  • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

HenryZ3

Binnenkant koplampen schoonmaken

Aanbevolen berichten

Binnenkant koplampen schoonmaken

APK, altijjd weer een 'leuk' moment om achter dingen te komen die blijkbaar van belang zijn voor het goedkeuren van je Z3.  Naast een foute afstelling van de mistlampen (advies: haal de stekkers los, terwijl ik er zelf nu achter kom dat er gewoon stelschroefjes achter de klepjes zitten, amateurs bij die garage...) vond de keurmeester de 'licht- donkerscheiding' niet voldoende, dus heb ik met een herstelsetje van Turtle wax de buitenkant van mijn koplampen eens onderhanden genomen. Dat heeft flink geholpen, dus ik ga er vanuit dat ie nu wel door de keuring komt.  Echter, zoals je op bijgaande foto kan zien, zit er aan de binnenkant ook best wat aanslag of wat het ook is. Is dit schoon te maken? Ik las dat je de koplamp open kan maken door hem even te 'bakken'. Maar heeft het zin dat allemaal te proberen? Ik vind dat namelijk nogal eng, want ik ben altijd bang meer kapot te maken dan me lief is.

 

Afijn, is de binnenkant van deze koplamp op te knappen? Wellicht met hetzelfde spulletje als ik voor de buitenkant heb gebruikt?

koplamp.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik ben ook benieuwd wat er mogelijk is op dit gebied.

Helaas is mijn Z3 ook net afgekeurd op een vaag lichtbeeld en de hoogteverstelling zou niet werken. Het linker dimlicht staat te laag en was volgens de garage niet handmatig te verstellen. Hun advies is om twee nieuwe koplampen te bestellen...

 

bewerkt door SlowCo

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik zou zeker niet alleen op het advies van één garage afgaan. Bij mij was de stand van mijn mislampen een afkeurpunt en het advies was 'de stekkertjes los te maken' (mistlampen die het helemaal niet doen is geen afkeurpunt...), terwijl er gewoon een stelschroefje naast de lampen zit. Vanmorgen goedgekeurd gelukkig, met de opgeknapte koplampen.

 

Succes met je lampen, ik denk dat er vast wel wat aan te doen is.

Deel dit bericht


Link naar bericht

De buitenkant verweert na verloop van tijd door steentjes en UV licht, maar de binnenkant hoort gewoon helder te blijven omdat de unit helemaal geseald is. Heb je er niet gewoon vocht in zitten?

Deel dit bericht


Link naar bericht

De waas die je op de foto ziet lijkt aan de binnenkant te zitten. Ik zal er een dezer dagen eens een vergrootglas bij houden. Is er nog wat aan te doen als er vocht in zit?

Deel dit bericht


Link naar bericht

Vocht zou moeten verdampen zodra je je (groot) licht een tijdje aan zet.

Je kunt de koplamp helften uit elkaar halen, schoonmaken en opnieuw sealen. Dit gaat het makkelijkst als je een grote oven hebt waar je de lampen in kunt voorverwarmen zodat de lijm zacht wordt (10-15min op 100°C). Verfstripper kan evt ook met veel beleid.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

  • Onlangs hier   0 leden

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden