Spring naar bijdragen
Zoeken in
  • Meer opties...
Vind resultaten die...
Vind resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

Hanne

As stoelverstelling

Aanbevolen berichten

Wie kan me helpen. Ik probeer het uit te leggen. Ik ben sinds een aantal weken trots eigenaar van een Z3 2.0 uit 99. De auto was verwaarsloosd en behoorlijk vochtig van binnen door een kier in het raam. De berijdersstoel zat vast in achterste en laagste positie waardoor de stekker kapot was gedrukt. Uiteindelijk is het me gelukt om de stoel eruit te krijgen. De spindels in de rails van de stoel zaten vastgeroest en heb ik enigszins weer werkend gekregen. Echter is het asje dat de lengteverstelling aandrijft in de slede gesneuveld. Dus niet de flexibele as vanuit het motortje maar een kortere dikkere as. De flexibele as loopt naar een verloop stukje dat weer een andere as aanstuurt die vervolgens de spindel doet draaien. Die as bedoel ik. Ik kan deze nergens vinden online. Heeft iemand deze liggen of heeft iemand een ander idee hoe ik hier aan kan komen? Ik hoor het graag.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Nee helaas, toch bedankt. De flexibele as (nr 4 op de tekening) loopt van motortje naar een alu verloopstukje die de beweging van het asje omzet naar beweging van de slede. In de slede zit een spindel, tussen het verloopstukje en de spindel zit een asje. Op de tekening is dit niet te zien.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Wederom bedankt voor de reactie. Ik had deze how-to's ook al bekeken. De lange spindel in de slede waar ik het over had staat hier wel op. Het gaat om het aandrijfasje en ik ben er nu achter gekomen dat het aluminium verloop stukje (tussen de flexibele as en het asje dat de spindel aandrijft) ook kapot is. Het plastic binnenhuis is dolgedraaid. 

Vreemd dat ik het nergens terug kan vinden op oem tekeningen. Ik hoop dat iemand een donorstoel heeft en mij deze onderdelen aan kan bieden.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Het alu verloopblokje en asje. Voor de beeldvorming: dit zit in de slede, de stelmotor zit links hiervan.

Zie foto's.

IMG_0040.JPG

IMG_0041.JPG

bewerkt door Hanne

Deel dit bericht


Link naar bericht

In de fb groepen kun je Paul Zandstra benaderen.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

  • Onlangs hier   0 leden

    Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

×

Belangrijke informatie

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden