Ga naar inhoud
Zoeken in
  • Meer opties...
Zoek resultaten die het volgende bevatten...
Zoek resultaten in...
  DONEREN VIA PAYPAL

mohikaan

Zuid Afrika, adverteren deed begeren.

Aanbevolen berichten

Aangemoedigd door de reizen van Diana/Willy http://www.z3forum.n...kaapstad-29-12/ en Maurits, http://www.z3forum.n...chuwing-z-loos/ hebben wij ook een 16 daagse reis naar Z.A samengesteld.

Uitgangspunten :

Krugerpark op meerdere locaties> Panoramaroute> Gardenroute> de wijngebieden rond Stellenbosch > Kaapstad,

In principe alles met openbaar vervoer + minimaal 2/3 nachten op een locatie + grote afstanden met binnenlandse vluchten of (nachttreinen).

Het werd :

Johannesburg met aansluitende vlucht naar Nelspruit. Taxi naar Hazyvieuw (vandaar uit binnen 15 minuten naar Krugerpark – Phabeni gate) en met huurauto naar Panoramaroute en het Proteahotel bij hoofd gate Krugerpark , daarna met de huurauto, 100km Noordwaarts door Krugerpark (Orpengate) naar Lodge bij Hoedspruit,> Auto ingeleverd op vliegveld in Phalaborwa.

Vlucht naar Port Elizabeth, Met een lijnbus 400km naar Mosselbaai. Met andere huurauto 500km via struisvogelstadje Oudshoorn, (Route 62) naar Stellenbosch en Kaapstad. Vandaar naar A.dam.

Pics van de panoramaroute:

16hazyvieuw2.jpg

20macmacwaterfallhelema.jpg

20pubwithavieuw.jpg

20pineapple.jpg

In het Krugerpark zie je op 1 ochtend, honderden herten (Impala's en kudu's) 2-3 kuddes giraffen, 2-3 kuddes olifanten en veel klein goed als leeuwen, wilde honden en de onvermijdelijke apen. (ik pik er maar 3 fotos uit). En dat alles in een prachtige, weidse natuur.

17giraffen.jpg

17kudu.jpg

17declion.jpg

aangepast door mohikaan
  • Like 1

Deel dit bericht


Link naar bericht

De eerste foto's beloven wat Henk!!

Mooi ervaring rijker !! Laat maar komen de foto's!

Deel dit bericht


Link naar bericht

^ Precies. Kom maar door Henk!

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ben ook benieuw, je zult er geen spijt van krijgen wel een verslaving om vaker te gaan ;-)

Deel dit bericht


Link naar bericht

De overnachtingsplaatsen vielen soms mee en soms tegen. Positief was :

Proteahotel Krugergate. Binnen 1 minuut naar de gate! Sfeervol Afrikaans hotel, gebouwd op palen met uitzicht op de Sabirivier in het Krugerpark.

19dechotel3.jpg..

19dechotel1.jpg

19dechotel5.jpg

Hotel was goed, eten in buffet-form was niet zo best: fantasieloos/smakeloos.

Ze organiseren ochtend- en avond gamedrives met hun eigen auto’s.

18decolifanten.jpg

18decrleeuwen.jpg

Na 3 nachten aldaar, met de huurauto binnendoor het Krugerpark, 100km noordwaarts naar Horpen gate. Daarna naar Hoedspruit en de R40 verder volgen.

Na 30 km in the middle of nowhere, een bord "Parsons reservate". Daar de weg af en 5km over een slechte bosweg naar een bemande gate. Plattegrondje gekregen om de komende 9 km niet te verdwalen in de bush (er waren een paar (T) splitsingen). Na 1km een wildrooster en dan kun je alle dieren uit het Krugerpark tegenkomen.

De weg was een hele slechte smalle "Bumpy en Rocky Road", waar sommige passages stapvoets genomen werden. (weinig trek in een gebroken wielophanging temidden van een paar hongerige leeuwen)

24bumpyroad.jpg

En dan kom je op KURHULA LODGE!! Gelegen aan de Olifanten rivier.

Er is een hoofdgebouwtje met veranda voor onbijt en gezamenlijk diner met de andere (maximaal 8 ) gasten.

24ontbijtje2m.jpg

Halverwege het terrein naar de rivier is een rond terras met BBQ en kampvuur plaats. (wordt 1x /week georganisserd)

23bbqdiner.jpg

Er is (rechts op de foto) een klein water bassin voor dieren die liever niet te dicht bij de Krokodillen willen komen (Het hondje van de eigenaars is al opgegeten!).

22lodgerivier.jpg

aangepast door mohikaan

Deel dit bericht


Link naar bericht

Uitzicht vanuit de gehuurde lodge.

22gezichtvanuitdelodge.jpg

Vooraanzicht van de lodge (dus de helft van 2 onder 1 kap) Deze foto met olifant(!), heb ik geleend van hun facebookpagina.

23olifantbijlodge.jpg

De lodge is eigendom van Kim en Sander Verburgh, 2 talentvolle, gepassioneerde jonge mensen die hier hun droom realiseren. Kim zit (als buitenlandse vrouw!!) in het bestuur van het Krugerpark, en kookt de sterren van de hemel. Sander (hogere hotelschool) serveerde heerlijke desserts en is de volgende ochtend de deskundige gids met de ochtend gamedrive.

23sandertermietenhoop.jpg

23morninggamedrive.jpg

In de revieuws op internet van Tripadvisor.nl en http://www.zoover.nl...ife-lodge/lodge scoren ze een waarderingscijfer van 9.5 uit 10.

Het vliegveld van Hoedspruit ligt op 50km en het mooie vliegveldje van Phalaborwa op 70km.

24airportphalaborwa.jpg

aangepast door mohikaan

Deel dit bericht


Link naar bericht

Yep, Azam kon door persoonlijke omstandigheden op het laatste moment niet mee, omdat alles al geboekt was ben ik alleen gegaan

aangepast door mohikaan

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ziet er goed uit.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Port Elizaneth heeft als beachresort niets te bieden, is idd een rommelige stad en de receptioniste van het guesthouse vond het centrum gevaarlijk voort toeristen. Op het vliegveld dus een huurauto in ontvangst nemen en wegwezen.

Gardenroute (langs de zuidkust was) minder geslaagd omdat de bloemen bijna uitgebloeid waren. Het moet in oktober/november fantastisch zijn om 400km tussen duizenden struiken en bomen met bloesems te rijden.

Toen naar struisvogelstadje Oudtshoorn

27oudshoorn4.jpg

Ze verkopen de biefstukken, de veren, de eieren en het leer. Op de plek van de pukkels hebben de veren gezeten. De tasjes doen tussen 200-500 Euro.

27okangaroleer2.jpg

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/826/27oudshoorn7.jpg/]27oudshoorn7.jpg

Elke gek zn gebrek, dus overnacht in het koloniale Queenshotel, heerlijke vergane glorie.

26queenshotel2.jpg

[26queenshotel.jpg

Stijlvol op het balkon gedineerd en een boterzacht Kudu biefstukje genuttigd (+ flesje wijn van Springfield estate).

Deel dit bericht


Link naar bericht

ziet er geweldig uit Henk. Zeker de ligstoeltjes aan de rand van de rimboe. Alsof het lopend buffet zo kan beginnen. Rest dan alleen de vraag of je zelf het buffet bent .....

Deel dit bericht


Link naar bericht

Wauw, mooi. Vraag me af of je als toerist niet te veel de natuur verstoort (een leeuw die achterom kijkt?) maar vermoedelijk zijn de inkomsten ook bestemd voor onderhoud en behoud van de natuurparken, althans, dat hoop ik dan maar. Lijkt me erg indrukwekkend om alles zo van dichtbij te zien.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Dat is het zeker en de leeuw kan beter achterom kijken dan at jij dat moet doen voor de leeuw ;-)

Deel dit bericht


Link naar bericht

De toeristen brengen geld binnen voor onderhoud van het park . Het probleem ligt elders.

Met de opkomst van de nieuwe rijken in het verre Oosten is de prijs van de hoorn van de neushoorns sterk gestegen.

Citaat: .......In 2007 only 13 rhinos were killed by poachers; in 2011, that figure rose to 448 – more than in any previous year.

This year a total of 455 have been slaughtered so far (october 2012) , it was revealed last week by the government of South Africa, where 90% of all rhinos live. Most of these animals – 272 of the 455 – were killed in the country's Kruger National Park and were white rhinos, the least threatened species.

....... "The exercise takes them very little time," Mostert said. "They first fly over the park in the late afternoon to locate where the rhino is grazing. Then they return at night and dart the animal from the air. The tranquilliser takes less than seven minutes to act.

De beesten worden dus verdoofd. (Een kogel maakt te veel lawaai?)

De hoorn wordt afgezaagd en de dieren bloeden dood.

Met ca. 10.000 Rhino's en 600 kills/year, is het snel afgelopen met de populatie.

rhinoui.jpg

aangepast door mohikaan

Deel dit bericht


Link naar bericht

Waar is prins Bernhard als je hem nodig hebt...

@Ferry: :lol:

Mooi verslag Henk.

Deel dit bericht


Link naar bericht

De beesten worden dus verdoofd. (Een kogel maakt te veel lawaai?)
De hoorn wordt afgezaagd en de dieren bloeden dood.
Ah, gatverdamme, wat wreed. :sSic_sick:

Ziet er verder fraai uit. Er loopt nu ook een serie van David Attenborough op de BBC, getiteld Africa, met ontzettend mooie beelden (afgelopen aflevering o.a. een giraffengevecht en knuffelende neushoorns). :)

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ben benieuwd naar het stuk ná Port Elizabeth (inderdaad weinig te beleven daar...), Henk!

Vraag me af of je als toerist niet te veel de natuur verstoort

Dat valt wel mee. In de 'openbare' parken als Kruger gelden strenge regels voor bezoekers: onder meer maximumsnelheden, in je auto blijven, waar streng op wordt gecontroleerd. Een gek gezicht: midden in de bush mannen in uniform met een lasergun!
Vrijwel alle bezoekers houden zich aan de regels, en de dieren zijn gewend aan de aanwezigheid van auto's: ze doen gewoon wat ze zouden doen als 'wij' er niet bij waren. En dat varieert van helemaal niks doen midden op de weg, een ander dier om zeep helpen voor 't avondeten tot sex-in-de-berm.
Alleen de 'grote jongens': olifanten, buffels en zwarte neushoorns willen daar nog wel eens anders over denken. Solitaire mannetjes kunnen knap agressief zijn, en dan is het motto: wegwezen!

Waar is prins Bernhard als je hem nodig hebt...

Die heeft in zijn jonge jaren er aardig wat voor z'n dubbelloops gehad, vrees ik... Gelukkig is-ie op latere leeftijd wat anders tegen 'natuurbeheer' gaan aankijken!

Het wrange is dat het in zuidelijk Afrika met de meeste diersoorten redelijk tot goed gaat: de 'grote katten' doen het goed, en in sommige gebieden zijn de kuddes olifanten zelfs groter dan het gebied aan kan! De maatregelen tegen stropen-voor-het-ivoor beginnen in Zuid-Afrika en omgeving eindelijk]hun vruchten af te werpen.
De uitzonderingen zijn vooral neushoorns (voor idioten in Azië, die denken dat gemalen hoorn beter werkt dan Viagra) en pythons (handtassen, laarzen, etcetera van slangenleer zijn weer helemaal 'in'). De statistieken die Henk postte zijn bedroevend: het hoogste aantal gestroopte neushoorns in lange tijd, en alles wijst erop dat de overheid het probleem (nog) niet onder controle heeft.


een kogel maakt te veel lawaai?)

Dat gebeurt om een andere reden: een verdoofde neushoorn kan je veilig benaderen; een aangeschoten en boze neushoorn is levensgevaarlijk...

In Kruger is de moderne technologie ook doorgedrongen: regelmatige bezoekers houden elkaar op de hoogte van bijzondere 'sightings' via Facebook, Ping en WhatsApp, met details over diersoort, aantal, locatie, enzovoorts. Met uitzondering van neushoorns, om te voorkomen dat stropers meelezen. Ook wordt verdacht gedrag (auto's zonder inzittenden, bijvoorbeeld) meteen gemeld. Druppels op een gloeiende plaat misschien, maar alle beetjes helpen. Zolang de stropers makkelijk de grens over kunnen naar minder stabiele landen als Mocambique en Zimbabwe blijft bestrijding lastig...

Deel dit bericht


Link naar bericht

Dat hele neushoorn gedoe heeft volgens mij ook te maken met corruptie.

Het Krugerpark is heel groot maar er komen ook veel mensen en er zijn diverse opzichters dus zoveel neushoorn afslachten kan geen toeval zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Bernhard heeft in zijn jonge jaren er aardig wat voor z'n dubbelloops gehad, vrees ik...

Voor zn enkelloops geweertje ook :lol:


Het Krugerpark is heel groot maar er komen ook veel mensen en er zijn diverse opzichters dus zoveel neushoorn afslachten kan geen toeval zijn.
.
Dat is een bekende optie. Die mannen verdienen 2 eur/uur. Als je dan 50 - 100 Euro, of meer, voor een hoorn krijgt, is dat best aantrekkelijk.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Privacybeleid Richtlijnen Gebruiksvoorwaarden